Διακίνηση ηρωίνης: Δύο γυναίκες, πίσω από μεγάλες ποσότητες “λευκού θανάτου”

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ηρωίνης: Δύο γυναίκες, πίσω από μεγάλες ποσότητες “λευκού θανάτου”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση ηρωίνης: Στο στόχαστρο της Δίωξης έχει μπει και η δεύτερη γυναίκα, η οποία αναζητείται ως αρχηγικό μέλος ευρύτερου κυκλώματος που διακινούσε τον "λευκό θάνατο".

25.07.2019 | 16:23

Διακίνηση ηρωίνης: Δύο γυναίκες βρίσκονταν πίσω από απόκρυψη, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων “λευκού θανάτου” στη Βόρειο Ελλάδα. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου, προχώρησαν στη σύλληψη της μιας εκ των δύο γυναικών, 31χρονης ημεδαπής, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, είχε μετατρέψει το διαμέρισμά της σε κρύπτη της φονικής ηρωίνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους βρήκαν οι αστυνομικοί και κατάσχεσαν περισσότερα από τρία κιλά ηρωίνης και στη συνέχεια σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της 31χρονης για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών. Στο στόχαστρο της Δίωξης έχει μπει και η δεύτερη γυναίκα, ηλικίας επίσης 31 ετών, η οποία αναζητείται ως αρχηγικό μέλος ευρύτερου προφανώς κυκλώματος που εισήγαγε, έκρυβε και διακινούσε τον “λευκό θάνατο”.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η μεν  συλληφθείσα είχε αναλάβει το ρόλο της αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών, ενώ η αναζητούμενη 31χρονη ημεδαπή, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής, μεταφοράς, απόκρυψης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικά η Αστυνομία ενημερώνει ότι στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν επακριβώς έξι δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους τριών κιλών και 143 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις της. Ενώ η συλληφθείσα παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα σε δύο επίπεδα.

Έρευνες για την εξάρθρωση όλου του κυκλώματος

Το πρώτο αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 31χρονης, η οποία φέρεται ως αρχηγικό μέλος, ενώ το δεύτερο και με την εξέταση του κινητού τηλεφώνου να διακριβωθεί όλο το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες ποσότητες του θανάτου. Επίσης, στον Άγιο Νικόλα Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας 33χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Επιτηρούσε σημείο απόκρυψης κάνναβης

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο στην παραπάνω περιοχή, να επιτηρεί σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα) και συγκεκριμένα τρεις σάκους, που περιείχαν 47 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 96 κιλών και 240 γραμμαρίων.

Exit mobile version