Ολυμπιακός: Μόνιμος κάτοικος… Basket League

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Μόνιμος κάτοικος… Basket League

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Ολυμπιακός: Αναζητείται η φόρμουλα για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στη μεγάλη κατηγορία, όπως αποδείχτηκε από τη συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο

25.07.2019 | 23:09

Ολυμπιακός: Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο κίνδυνος να παρουσιάσει σημεία διάλυσης το ελληνικό μπάσκετ είναι φανερός εδώ και πολύ καιρό. Αν κρίνουμε μάλιστα από τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης (25/07)  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος ήδη κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δεν θα προκαλέσει έκπληξη λοιπόν αν η πειραϊκή ομάδα βρίσκεται και του χρόνου στην Basket League.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό ήταν ξεκάθαρος: «Έχω καταθέσει την άποψή μου δημόσια, με συνέντευξή μου στα “ΝΕΑ”. Ήταν δυνατό να βρεθούμε και να συζητήσουμε για τον αθλητισμό και να μη συζητηθεί και αυτό το θέμα; Η θέση μου είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην Α1. Ακόμα κι αν ξεκινάς από διαφορετικές αφετηρίες, στο τέλος εφόσον υπάρχει η διάθεση, θα βρεθεί η λύση και από τις δύο πλευρές».

Αυγενάκης: «Αποτέλεσμα άμεσο και μεσοπρόθεσμο»

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πλευρά του ήταν μετά τη συνάντηση και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν είχε παρευρεθεί στην τελευταία συνάντηση των «αιωνίων» με τον πρώην υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη. Αντιθέτως, δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση του νέου υφυπουργού και όλα δείχνουν ότι υπάρχει θετική διάθεση. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, όμως αυτά που δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης δείχνουν το κλίμα που επικρατεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υφυπουργός δήλωσε: «Είχα τη χαρά σήμερα να δεχτώ στο γραφείο μου τον κ. Βασιλακόπουλο με τους άξιους συνεργάτες του. Έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαιτέρως στο μπάσκετ. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που τα είχε όλα. Μια ατζέντα εξαιρετικά πλούσια, που όμως αποτελεί το πρώτο πεδίο συνεννόησης και είμαι βέβαιος ότι θα καλλιεργηθεί και από τις δύο πλευρές, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα άμεσο και μεσοπρόθεσμο.

Σε αυτή την προσπάθεια, εγώ τουλάχιστον οφείλω να πω ότι εισέπραξα ένα καλό κλίμα, μια καλή διάθεση, μια πρόθεση πολύ έντιμη να βάλουμε όλα τα πράγματα στο τραπέζι, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις, κάνοντας και την αυτοκριτική μας, ο καθένας από την δική του πλευρά και να δούμε πώς, στο τέλος της ημέρας, θα ενισχύουμε το μπάσκετ. Ένα αγαπητό άθλημα σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες. Να το πάμε πιο ψηλά, διότι δεν του πρέπει αυτή η θέση που βρίσκεται σήμερα. Έχει ταλαιπωρηθεί και πρέπει να κάνουμε τα πάντα όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να γιατρέψουμε τις πληγές.

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, θα δουλέψουμε με πολύ ήρεμο, δυνατό, καθαρό και κυρίως έντιμο τρόπο. Δεν έχουμε διάθεση να κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Άλλωστε δεν κρύβονται. Και να θέλαμε εμείς να τα κρύψουμε, δεν θα το επέτρεπε η κοινωνία και καλά θα έκανε. Και επειδή είναι χιλιάδες οι φίλαθλοι που περιμένουν, που αγωνιούν, οι αθλητές, οι παράγοντες, όλοι οι εμπλεκόμενοι, γι’ αυτό το λόγο θα δουλέψουμε με όρους διαφάνειας.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι σήμερα θεμελιώσαμε μια καλή σχέση συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα φέρει και αποτελέσματα για το καλό του αθλητισμού και για το καλό του μπάσκετ».

 

 

Exit mobile version