Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κινητό τηλέφωνο: Το πρώτο 5Κ
PLUS

Κινητό τηλέφωνο: Το πρώτο 5Κ

Κινητό τηλέφωνο: Ποια εταιρεία ετοιμάζει το πρώτο 5Κ κινητό παγκοσμίως και ποια τα χαρακτηριστικά του.

Κινητό τηλέφωνο: Η Sony μας έχει συνηθίσει να πρωτοπορεί στις οθόνες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση, σχεδιάζει να μας συστήσει το πρώτο κινητό με οθόνη 5Κ! Η ιαπωνική εταιρεία, λοιπόν, κάνει το επόμενό της βήμα μετά Xperia Z5 Premium. Το τελευταίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ως το πρώτο κινητό στον κόσμο με οθόνη 4K. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η Sony ετοιμάζει μία συσκευή με αριθμό μοντέλου J8220. Αυτή διαθέτει οθόνη 21:9 και υποστηρίζει ανάλυση 5040 x 2160 pixels (5K). Η ναυαρχίδα ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην αγορά με την ονομασία Xperia 1R. Φημολογείται ότι θα διαθέτει οθόνη με μικρότερη διαγώνιο από το σημερινό κορυφαίο μοντέλο 6,1 αντί 6,5 ιντσών, της ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο κινητό Sony Xperia 1R θα φορά Snapdragon 855 SoC ή Snapdragon 855 Plus SoC της Qualcomm. Μάλιστα η υψηλής ανάλυσης οθόνη ενδέχεται να σχετίζεται και με την εικονική πραγματικότητα (VR). Αρκετοί δε υποστηρίζουν πως σε συνδυασμό με το κινητό η εταιρεία θα παρουσιάσει και κάποιο αξεσουάρ (π.χ κάποιο VR headset).

Κινητό τηλέφωνο: Xperia 1R, αποθηκευτικός χώρος και επεξεργαστής

Κατά τα λοιπά το νέο κινητό θα διαθέτει  6GB ή 8GB RAM και με 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου. Το νέο SoC θα διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή και επεξεργαστή γραφικών, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί και με ένα ξεχωριστό 5G modem. Όσο για τα αποκαλυπτήρια του καινοτόμου αυτού μοντέλου, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως θα παρουσιαστεί στην έκθεση IFA του Βερολίνου. Αυτή πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις