Σούζαν Ίτον – βιολόγος: Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της μητέρας της

ΕΛΛΑΔΑ

Σούζαν Ίτον – βιολόγος: Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της μητέρας της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σούζαν Ίτον - βιολόγος: Σοκαρισμένη είναι ακόμη η οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, που δολοφονήθηκε από τον 27χρονο στα Χανιά της Κρήτης.

24.07.2019 | 14:49

Σούζαν Ίτον – βιολόγος: Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, από τον 27χρονο Γιάννη Παρασκάκη. Την ίδια ώρα, η οικογένεια της 60χρονης Σούζαν, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον άδικο χαμό της. Η μητέρα της την αποχαιρετά με τον δικό της τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της, το πτώμα της Σούζαν Ίτον βρέθηκε στα τούνελ πάνω από το Μάλεμε. Αυτό έως ότου εντοπίστηκε και ο δράστης που ομολόγησε τα όσα ειδεχθή έκανε στην αδικοχαμένη 60χρονη.

Συγκινητικός είναι ο αποχαιρετισμός από τη μητέρα της βιολόγου, Γκλίντα, όπως τον μεταφέρει το τοπικό μέσο zarpanews. H γυναίκα περιγράφει πως η Σούζαν ήρθε στον κόσμο παραμονές Χριστουγέννων του 1959. Ηταν το δικό της χριστουγεννιάτικο δώρο, γεννημένη στις 23 Δεκεμβρίου.

Σούζαν Ίτον – βιολόγος: Το “αντίο” της μητέρας της

“Η Σούζαν είχε ασίγαστο ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της, αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσικά, συνδύαζε τη ζωηρή φαντασία με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα. Η Σούζαν κατάφερε πολλά”, αναφέρει η μητέρα της Σούζαν.

“Ήταν ακούραστη κηπουρός, πιανίστα, είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, ήταν αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ταυτόχρονα προσέφερε πολλά στην επιστήμη της, τη βιολογία”, καταλήγει.

Σούζαν Ίτον – βιολόγος: Η δημόσια συγγνώμη του πατέρα του Γιάννη Παρασκάκη

Τα συγκινητικά λόγια της Γκλίντα έρχονται λίγες ώρες μετά τη συγγνώμη από την οικογένεια της Σούζαν Ίτον, που ζήτησε ο πατέρας του 27χρονου δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου.

«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, το σύζυγο και τα παιδιά, της άτυχης Αμερικανίδας Σούζαν Ιτον. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένειά της άτυχης γυναίκας, από τους συγχωριανούς μου, τους συντοπίτες μου, από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Τον λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του 27χρονου.

Γιάννης Παρασκάκης: “Μετάνιωσα! Ζητάω συγγνώμη από όλους”

«Μετάνιωσα ζητάω συγγνώμη από όλους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι έκανα. Ξέρω ότι το τίμημα που θα πληρώσω είναι ακριβό», δήλωσε στη Real μέσω του δικηγόρου του, ο Γιάννης Παρασκάκης.

«Ο εντολέας μου όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχεται όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Ζητήσαμε και νομίζω είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε στη Real ο συνήγορός του 27χρονου, Παντελής Ζέλιος.

Σούζαν Ίτον – βιολόγος: Το χρονικό της δολοφονίας της

Ο 27χρονος, Γιάννης Παρασκάκης, παρέσυρε την 60χρονη Σούζαν Ίτον που είχε βγει για τρέξιμο και στη συνέχεια την μετέφερε σε σπήλαιο. Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις τη βίασε κατ’ εξακολούθηση, ακόμη και αφότου είχε εκπνεύσει.

Τελευταία φορά η Σούζαν Ίτον εθεάθη την Τρίτη 2 Ιουλίου κοντά στην Ορθόδοξη Ακαδημία όπου και διέμενε και έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Δεν επέστρεψε ποτέ στο δωμάτιό της και την επόμενη μέρα δηλώθηκε η εξαφάνισή της. Η ανιψιά της, Κάλι Μπρόντας, μέσω Facebook έκανε τότε έκκληση ώστε αν κάποιος την έχει εντοπίσει, να δώσει στοιχεία.

Exit mobile version