Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάτι: Ο Ψινάκης προκαλεί ξανά και εξοργίζει
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Ο Ψινάκης προκαλεί ξανά και εξοργίζει

Μάτι: Με αφορμή την μαύρη επέτειο τοποθετήθηκε μέσω Facebook και ο Ηλίας Ψινάκης γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «η ζωή όλων μας που βίωσαν το δράμα άλλαξε για πάντα».

Μάτι: Στις εκδηλώσεις μνήμης δεν έδωσε το «παρών». Στην πορεία μνήμης, δεν έδωσε το «παρών». «Πού είναι ο δήμαρχος;», ρωτούσαν οι κάτοικοι της περιοχής. εννοώντας τον δήμαρχο Μαραθώνα, το περυσινό καλοκαίρι. Ο Ηλίας Ψινάκης δεν ήταν εκεί.  Ο δήμαρχος που κλήθηκε πριν έναν χρόνο να αντιμετωπίσει, μαζί με τους αρμόδιους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφέρεια, τη μεγαλύτερη τραγωδία στη σύγχρονη ιστορία της Αττικής, απουσίαζε χαρακτηριστικά στις εκδηλώσεις μνήμης.

Ως celebrity, ωστόσο, όπως είχε δηλώσει πέρυσι για να αντικρούσει τις βολές εναντίον του, «εξέφρασε» στο Instagram τον θρήνο του για τα 102 θύματα εκείνης της αποφράδας ημέρας. «Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την τραγωδία που ζήσαμε. Η μνήμη των νεκρών, η μνήμη της καταστροφής δεν θα σβήσει ποτέ. Η ζωή όλων μας που βίωσαν το δράμα άλλαξε για πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μάτι: Η ώρα της κόλασης

Μάτι: Όταν ο Ψινάκης είπε πως κάηκε το σπίτι του

Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής για την αντιμετώπιση του όλου θέματος, ως δήμαρχος Μαραθώνα. Ο ίδιος δήλωσε ότι το σπίτι του κάηκε στη φωτιά, ωστόσο, μέσα από πλάνα που έπαιξαν τις επόμενες ημέρες, αμφισβητήθηκε το κατά πόσο κάηκε ή όχι.  Παρόλο που ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης ήταν άφαντος τις δύσκολες ώρες της εθνικής τραγωδίας σε Μάτι και Νέο Βουτζά, όταν εμφανίστηκε ισχυρίστηκε σε δηλώσεις τους πως το σπίτι του στο Νέο Βουτζά κάηκε σε δευτερόλεπτα! Σε μια προσπάθειά του να κατευνάσει τις οργισμένες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, αλλά οι φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr δείχνουν πως το πολυτελές σπίτι του κ. Ψινάκη κάθε άλλο παρά καμένο είναι.

Το σπίτι του την επόμενη της φωτιάς (Photos protothema)

Όπως φαίνεται και στις εικόνες η πυρκαγιά που έφθασε μέχρι και το σπίτι του κ. Ψινάκη κατέστρεψε τους φοίνικες που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού και γύρω από την πισίνα. Μαύρισε ο εξωτερικός τοίχος από την αριστερή πλευρά του σπιτιού ενώ φαίνεται πως κάηκαν και κάποιες ξαπλώστρες γύρω από την πισίνα του σπιτιού. 

Όμως το κύριο σπίτι δεν είχε υποστεί καταστροφή, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαραθώνα. ««Κάηκε το σπίτι μου, ευτυχώς… Όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια, φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό μου», είχε πει το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ενώ σε άλλες δηλώσεις που έκανε ο κ. Ψινάκης ανέφερε: «Στραβά πήγε μόνο ότι η φωτιά έπιασε με 8 μποφόρ. «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα.

Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς». Μήνες μετά, μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ είπε πως η μητέρα του μέσα στον πανικό της, του ανέφερε πως κάηκαν όλα…

Μάτι: Την ώρα που καιγόταν η περιοχή, ζητούσαν πυροσβεστικό για τον Ψινάκη

Την ώρα που τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής χτυπούσαν ασταμάτητα από απεγνωσμένους πολίτες, αστυνομικός που υπηρετεί στην προστασία του Ηλία Ψινάκη τηλεφώνησε, ενώ η τεράστια πυρκαγιά στο Μάτι ήταν σε εξέλιξη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια καθώς το σπίτι του δημάρχου καιγόταν. Η αποκάλυψη για τα όσα είπε ο αστυνομικός του Ηλία Ψινάκη έγινε μέσω της έρευνας που έκανε ο Αλέξης Παπαχελάς. Στο ηχητικό ακούγεται ο αστυνομικός του Ψινάκη, να καλεί στην Πυροσβεστική και να λέει πως έχει πάρει φωτιά ο κήπος. Από το τηλεφωνικό κέντρο τον ρωτούν αν υπάρχουν λάστιχα για να ρίξει νερό κι αν η φωτιά είναι μεγάλη.

«Επειδή κινδυνεύει κόσμος, τώρα μην έρθουμε για δύο δέντρα και τον κήπο», λένε συγκεκριμένα, ενώ στην συνέχεια ακούγεται συνομιλία και με τον ίδιο τον δήμαρχο Μαραθώνα, που επιβεβαιώνει πως έχει πάρει φωτιά εκτός από τον κήπο και το σπίτι.

Σε άλλο σημείο ακούγεται αστυνομικός να λέει ξανά πως έχει πάρει φωτιά το σπίτι του Ηλία Ψινάκη ζητώντας να σταλεί βοήθεια στην κατοικία, αφού όπως συμπληρώνει ο συνομιλητής του αστυνομικού «αυτός τα έχει καλά με τα κανάλια».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα μετά το 18:30:

Μάτι: Ο προκλητικός Ψινάκης μετά την τραγωδία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις