Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχειρηματίας – Χαλκιδική: Στην αντεπίθεση περνάει ο καταστηματάρχης
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχειρηματίας – Χαλκιδική: Στην αντεπίθεση περνάει ο καταστηματάρχης

Επιχειρηματίας - Χαλκιδική: Ο επιχειρηματίας περνάει στην αντεπίθεση και δίνει τη δική του εκδοχή στα όσα έγιναν στο βιομηχανικό πλυστήριο - σιδερωτήριο στην Χαλκιδική.

Επιχειρηματίας – Χαλκιδική: Το επεισόδιο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Χαλκιδική μεταξύ ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης και κλιμακίου του ΕΦΚΑ, που πήγε για αιφνιδιαστικό έλεγχο, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Οι ελεγκτές αποχώρησαν τραυματισμένοι χωρίς να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και προχώρησαν σε καταγγελίες. Υποστήριξαν ότι δέχτηκαν επίθεση από τον επιχειρηματία, ο οποίος έφτασε στο σημείο να τους πετάξει από σκάλα.

Οι τρεις υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, τόνισαν πως ο ιδιοκτήτης έγινε πυρ και μανία μαζί τους, όταν εκείνοι διαπίστωσαν παρανομίες. Εντόπισαν όπως ανέφεραν δύο αλλοδαπούς ανασφάλιστους και τότε ο επιχειρηματίας κινήθηκε εναντίον τους. Μετά τις ύβρεις, έφτασε όπως είπαν στο σημείο να τους πετάξει από μια σκάλα και να πέσουν από 1,5 μέτρο.

Επιχειρηματίας – Χαλκιδική: Τι λέει ο καταστηματάρχης για το περιστατικό

Ο ιδιοκτήτης του βιομηχανικού πλυντηρίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, περιγράφει στο newsit.gr, τα όσα έγιναν από τη δική του οπτική γωνία. Αρνείται ότι έσπρωξε τους ελεγκτές, αφήνει υπονοούμενα για τα πραγματικά κίνητρά τους και υποστηρίζει πως είναι καθόλα νόμιμος.

“Έχω 22 ασφαλισμένους υπαλλήλους και προκαλώ όποιον θέλει να έρθει να με ελέγξει. Είναι δυνατόν να πληρώνω ασφάλεια για 22 ανθρώπους και να αφήσω δύο ανασφάλιστους; Δηλαδή, να πληρώνω τόσα χρήματα το μήνα για τους 22 και για να γλιτώσω από ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δίνω κάθε μήνα στο ΙΚΑ να ζω με το φόβο πιθανού ελέγχου και προστίμου;”, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας.

“Μπήκαν στην επιχείρησή μου και άρχισαν να περπατούν δεξιά και αριστερά και να ρωτούν έναν, έναν τους υπαλλήλους. Ρωτούσαν τα ονόματά τους και τους ζητούσαν κάποια χαρτιά. Ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν τους ίδιους, αφού ξεχνούσαν ποιους είχαν ήδη ελέγξει, με αποτέλεσμα να μείνουν πάνω από δυο ώρες στους χώρους εργασίας και να παρακωλύουν τη δουλειά.

Έχω ποινική ρήτρα από τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζομαι και πρέπει να παραδίδω τα κλινοσκεπάσματα στην ώρα τους. Κάποια στιγμή μου είπαν πως κάποιοι υπάλληλοι έφυγαν, πως βρήκαν τρεις υπαλλήλους ανασφάλιστους, όχι δύο, όπως λένε τώρα, αλλά τρεις. Και πρόσθεσαν ότι θα αναφέρουν δύο ανασφάλιστους για να έχω ευνοϊκότερη μεταχείριση. Όταν το άκουσα αυτό, θεώρησα ότι θα μου ζητούσαν κάποιο “δωράκι”, αναφέρει εξοργισμένος.

“Δεν άγγιξα κανέναν, ούτε απείλησα με καραμπίνα”

Και στο περιστατικό με τις σκάλες, μίλησε ο επιχειρηματίας, καθώς όπως αναφέρει οι ελεγκτές έπεσαν μόνοι τους και ο ίδιος δεν τους άγγιξε. Μάλιστα, για τη γυναίκα – ελεγκτή, αναφέρει ότι μπερδεύτηκε στα σεντόνια και έπεσε.

“Ήμουν φορτισμένος γιατί βρίσκονταν για ώρες στην επιχείρησή μου και απασχολούσαν τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να πάει πίσω η δουλειά. Χτύπησα με δύναμη το χέρι στο τραπέζι. Αυτοί ξαφνιάστηκαν και πανικοβλήθηκαν. Η γυναίκα μπερδεύτηκε σε κάτι σεντόνια και έπεσε από όσο ύψος έχουν δυο σκαλιά. Ελάτε να δείτε το σημείο. Δυο σκαλιά είναι από 17 εκατοστά ύψος το καθένα έχει.

Αν έπεφταν από ενάμισι μέτρο θα είχαν σπάσει κάτι. Η γυναίκα ελεγκτής πήγε στο Κέντρο Υγείας και αυτή έβαλε το κολάρο. Κολάρο επειδή έπεσε από δύο σκαλιά; Θέατρο. Τίποτα δεν έπαθαν. Οι άλλοι έπεσαν ο ένας απάνω στον άλλον. Εγώ δεν άγγιξα κανέναν, ούτε απείλησα με καραμπίνα.

Μόνο το χέρι στο γραφείο χτύπησα, δυνατά. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να χτυπάω ανθρώπους” μας λέει και προσθέτει ότι θα κινηθεί και αυτός νομικά για να βρει το δίκιο του, τονίζοντας ότι λυπάται που στην καρδιά του καλοκαιριού, τους μήνες που έχει την περισσότερη δουλειά από όλο το χρόνο, θα αναγκαστεί να τρέχει για να αποδείξει την αθωότητά του”.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις