Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκάρεθ Μπέιλ: 30 ετών… συνταξιούχος; (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκάρεθ Μπέιλ: 30 ετών… συνταξιούχος; (vid)

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο Ζινεντίν Ζιντάν άνοιξε την πόρτα εξόδου της Ρεάλ στον Γκάρεθ Μπέιλ και εκείνος κοιτάζει την προοπτική της Κίνας

Γκάρεθ Μπέιλ: Στις 16 Ιουλίου, πριν από οκτώ ημέρες, ο Γκάρεθ Μπέιλ έκλεισε τα 30. Λίγες μέρες αργότερα άκουσε τον Ζινεντίν Ζιντάν να ανοίγει την πόρτα εξόδου της Ρεάλ και να λέει ξεκάθαρα σε δηλώσεις του ότι «ο Μπέιλ πρέπει να φύγει άμεσα». Δεν ήταν και η καλύτερη ευχή για τον παίκτη που χάρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης το Τσάμπιονς Λιγκ του 2018, με δύο προσωπικά γκολ στον τελικό του Κιέβου με τη Λίβερπουλ. Το ένα εξ αυτών μάλιστα ήταν από τα ωραιότερα στην ιστορία του θεσμού.

Ο Ουαλός σταρ πρέπει να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα. Αφενός να αποδεχτεί ότι δεν τον θέλει πλέον ο προπονητής του στη Ρεάλ, αφετέρου καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν δείχνει να καίγεται για να τον αποκτήσει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέφυγε να ασχοληθεί σοβαρά, παρά τα όσα ακούγονταν τον τελευταίο χρόνο. Το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες. Ακόμη και η Τότεναμ, στην οποία αγωνιζόταν πριν πάει στη Ρεάλ, σφύριζε αδιάφορα τις τελευταίες μέρες. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν πήρε θέση όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

Συμβόλαιο με τη Ρεάλ μέχρι το 2022

Το πρόβλημα για τη Ρεάλ είναι ότι θέλει να τον ξεφορτωθεί άμεσα, αλλά έχει συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2022.  Όπως ξεκαθάρισε μάλιστα ο μάνατζέρ του, Τζόναθαν Μπαρνέτ, ο Μπέιλ δεν πρόκειται να δοθεί δανεικός σε καμία ομάδα. «Είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο» υποστήριξε στο «Sky Sports». Ποιες είναι όμως οι επιλογές του; Στην Αγγλία ούτε η Λίβερπουλ δείχνει ζεστή για να τον εντάξει στο δυναμικό της, παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν.

Ούτε από την υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει κάποιος που να δείχνει ζεστό ενδιαφέρον για τον Μπέιλ. Την ίδια ώρα ο Ζιντάν κατηγορεί τον Ουαλό ποδοσφαιριστή ότι αρνήθηκε να παίξει στο πρόσφατο φιλικό της Ρεάλ με την Μπάγερν. «Εγώ δεν έχω δείξει ασέβεια σε κανέναν» είπε μάλιστα ο «Ζιζού» που δείχνει ενοχλημένος από την άρνηση του Μπέιλ. Και επανέλαβε ότι το καλύτερο για τον ίδιο τον παίκτη και την ομάδα είναι να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Η προοπτική της Κίνας

Ελλείψει επιλογών εδώ και κάποιο διάστημα έχει προκύψει η επιλογή της Κίνας. Τουλάχιστον δύο ομάδες έχουν σκοπό να τον πληρώσουν σε χρυσάφι για να τον αποκτήσουν. Με συμβόλαιο που θα φτάνει μίνιμουμ τα 17 εκατ. ευρώ το χρόνο! Πάρα πολλά χρήματα αλλά δεν είναι κρίμα να βγει στη… σύνταξη από τα 30; Εξάλλου, ο ίδιος ο Μπέιλ και η οικογένειά του έχουν βρει την υγειά τους στη Μαδρίτη και στην Κίνα ξέρουν ότι θα είναι δύσκολο να προσαρμοστούν, όπου και να επιλέξουν να πάνε.

Η «Daily Mail» αφιέρωσε χθες ένα τεράστιο κείμενο, αποτρεπτικό για τον Ουαλό, σχετικά με το πρωτάθλημα της Κίνας και όσα αντιμετώπισε εκεί ο Κάρλος Τέβες. Η σύγκριση βέβαια δεν είναι καθόλου συμβατή, διότι ο Αργεντινός επιθετικός ήταν πάντοτε ιδιόρρυθμος χαρακτήρας. Ο Μπέιλ δεν έχει προβληματίσει με τη συμπεριφορά του μέχρι τώρα κανένα προπονητή και καμία ομάδα. Στη Ρεάλ αποδέχτηκε το να μην είναι βασικός, αλλά πολλοί λένε ότι αυτό οφείλεται στους πολλούς και συνεχείς τραυματισμούς που είχε. Είναι άλλωστε κάτι που τον χαρακτηρίζει σε όλη την καριέρα του. Όσο για το άμεσο μέλλον παρουσιάζεται αναποφάσιστος. Θέλει να μείνει στη Μαδρίτη αλλά η Ρεάλ δεν τον θέλει. Τι ακριβώς θα συμβεί, θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες. Αργεί να τελειώσει το καλοκαίρι…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις