Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άντερλεχτ – ΠΑΟΚ 1-3: Άλλη μια πετυχημένη πρόβα ενόψει Άγιαξ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άντερλεχτ – ΠΑΟΚ 1-3: Άλλη μια πετυχημένη πρόβα ενόψει Άγιαξ (vid)

Άντερλεχτ - ΠΑΟΚ 1-3: Με βασική ενδεκάδα και το μυαλό στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Άγιαξ νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ

Άντερλεχτ – ΠΑΟΚ 1-3: Πετυχημένη ήταν η πρόβα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Άντερλεχτ, αν και αρκετά πρόωρη, για τις αναμετρήσεις με τον Αγιαξ. Το νικηφόρο 3-1 στο προπονητικό κέντρο της βελγικής ομάδας αλλά και η γενικότερη εμφάνιση των παικτών του Αμπέλ Φερέιρα αποδεικνύει ότι ήδη ζουν και αναπνέουν σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό και προτίμησαν να παίξουν στην κόντρα την 6η ομάδα στο περσινό βελγικό πρωτάθλημα. Το τεστ ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, καθώς ο «δικέφαλος» του βορά εμφανίστηκε αποτελεσματικός στην επίθεση και λειτουργικός στην άμυνα.

Η ενδεκάδα ήταν με βασικούς, αν εξαιρέσει κανείς την απουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο, τον οποίο ο Φερέιρα θέλησε να προφυλάξει. Ο ΠΑΟΚ περίμενε τους Βέλγους αρκετά πίσω από τη μεσαία γραμμή, χωρίς να πιέζει ψηλά. Στόχος του ήταν να εκμεταλλευτεί το ανοιχτό γήπεδο στην αντεπίθεση. Τη γρήγορα μετάβαση από την άμυνα στην αντίπαλη περιοχή. Αν κρίνουμε από τον τρόπο που σημειώθηκαν τα δύο πρώτα γκολ, το πείραμα πέτυχε.

Πρωταγωνιστής ο Πέλκας

Το 1-0 έγινε στο 31′ με σκόρερ τον Πέλκα. Θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ σε τρεις περιπτώσεις προηγουμένως, όπου έγιναν παρόμοιες επιθέσεις από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Στο 44′ ο Σανέ είχε δοκάρι και στη συνέχεια ο Μίλιτς απέτυχε να ισοφαρίσει. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε δοκάρι και ο ΠΑΟΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν άλλαξε τακτική και από κλέψιμο του Πέλκα ξεκίνησε το δεύτερο γκολ. Ο Ζαμπά έγινε δημιουργός και ο Άκπομ εκτελεστής (2-0) στο 56′.

Στο 81′ η Άντερλεχτ μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Ντάντε, σε μια από τις λιγοστές φάσεις που η ελληνική άμυνα δεν λειτούργησε. Το 3-0 έγινε στο 83′ με τον 18χρονο Γαϊτανίδη να αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι έχει καλή επαφή με το αντίπαλο τέρμα. Ο νεαρός εκμεταλλεύτηκε λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, έπειτα από σουτ του Στοχ.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Βενσάν Κομπανί): Ρουφ, Σαρντέλα, Σανέ, Μίλιτς, Καγέμπε, Κάνα, Σαΐέφ, Βερσάρεν, Κολασέν, Νασρί, Ζέλεμακερς. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ντάντε, Κουμς, Λόρενς, Λεονί, Τρεμπέλ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο (76′ Ίνγκασον), Γιαννούλης, Μίσιτς, Ελ Καντούρι (76′ Κάτσε), Λέο Ζάμπα ((72′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (72′ Γαϊτανίδης), Πέλκας (72′ Στοχ), Άκπομ (72′ Σβιντέρσκι).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις