Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / NASA: Καλλιέργειες στο διάστημα
PLUS

NASA: Καλλιέργειες στο διάστημα

NASA: Ιδού ο πρώτος καρπός που θα καλλιεργηθεί σε εξωγήινο περιβάλλον.

NASA: Η μόνιμη εγκατάσταση ανθρώπων σε άλλους κόσμους προϋποθέτει την εξασφάλιση τροφής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος καλλιέργειας σε εξωγήινο περιβάλλον. Ήδη αστροναύτες και επιστήμονες έχουν καταφέρει να αναπτύξουν στο διάστημα διάφορα φυτά και λαχανικά. Τώρα ήρθε η σειρά του πρώτου καρπού. Η NASA ανακοίνωσε τους πρώτους καρπούς που θα καλλιεργηθούν στο διάστημα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο λόγος για την ταπεινή πιπεριά chili. Αυτή είναι αλλιώς γνωστή με το λατινικό της όνομα capsicum annuum. Συγκεκριμένα, η NASA έχει επιλέξει την ποικιλία της Ισπανίας για το επόμενο πρόγραμμα διαστημικής καλλιέργειας. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρώτο βήμα για τη NASA.

Η συλλογή φυτών για ανάπτυξη στο διάστημα πρέπει να γίνει προσεκτικά. Είναι σημαντικό το να γίνουν  πολλές εκτιμήσεις. Αυτές συμπεριλαμβάνουν το κατά πόσον ένα φυτό θα παρέχει τα κατάλληλα διατροφικά οφέλη για τους αστροναύτες, καθώς και τις ατομικές απαιτήσεις κάθε μονάδας.

NASA: Η επιλογή του φυτού και τα πλεονεκτήματά του

Το συγκεκριμένο είδος πιπεριάς είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθεί. Μεγαλώνει σε μεγάλα υψόμετρα και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να καλλιεργηθεί. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Επομένως, ο συγκεκριμένος καρπός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των αστροναυτών. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο διάστημα. Η μηδενική βαρύτητα στέλνει τα περισσότερα σωματικά υγρά στο κεφάλι, κάνοντας τους αστροναύτες να αισθάνονται σαν να έχουν συνεχές κρυολόγημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις