Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάτι ένα χρόνο μετά: Η μαρτυρία του γιατρού συγκλονίζει – “Περίμενα μια συγγνώμη, 8 παρά οι νεκροί ήταν πολλοί” (vid)
ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΠΑΡΑ

Μάτι ένα χρόνο μετά: Η μαρτυρία του γιατρού συγκλονίζει – “Περίμενα μια συγγνώμη, 8 παρά οι νεκροί ήταν πολλοί” (vid)

Μάτι ένα χρόνο μετά: Μια τραγωδία όπου 102 άνθρωποι χάθηκαν επειδή τίποτε ή σχεδόν τίποτε δεν έγινε σωστά από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι εκείνες τις ώρες.

Μάτι ένα χρόνο μετά: Έναν χρόνο μετά το Μάτι «πονάει» ακόμη και οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί. Η ζωή πράγματι πρέπει ό,τι κι αν γίνει να προχωρά, αλλά οι 102 αθώες ψυχές που χάθηκαν, τα καμένα σπίτια, τα καμένα δέντρα και οι κατεστραμμένοι δρόμοι είναι πάντα εκεί για να μας θυμίζουν αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΕΚΜΑ, υπάρχουν ακόμη σπίτια που πρέπει να κατεδαφιστούν αλλά τίποτε δεν έχει γίνει γι’ αυτό. Τίποτε δεν έχει γίνει και για πολλά ακόμη. Πεντακόσιοι πενήντα άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί, 2.000 καμένα δέντρα δεν έχουν απομακρυνθεί, όπως δεν έχει απομακρυνθεί και ο αμίαντος σε μεγάλο ποσοστό. Δρόμοι παραμένουν κατεστραμμένοι, πληγές ανοιχτές κι αυτοί για μια περιοχή που τα καλοκαίρια ήταν ένας παράδεισος για τα παιδιά και ησυχαστήριο για τους μεγάλους.

Δυστυχώς χρειάστηκαν λίγες ώρες για να μετατραπεί σε κόλαση ο συγκεκριμένος παράδεισος, στον οποίο έναν χρόνο μετά έχουν εκδοθεί μόνο τρεις άδειες ανακατασκευής κατοικιών.  Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία ενός γιατρού που τη μοιραία Δευτέρα βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του Ματιού και είδε μπροστά του να εκτυλίσσεται όλη η φρίκη. Ο γιατρός Νίκος Κουδούνης, ο οποίος μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπως εξήγησε εκείνο το απόγευμα δεν εφημέρευε. Ωστόσο, καθώς περνούσε μαζί με τον γιο του από τη Μαραθώνος και είδαν τι συνέβαινε στο Μάτι, έσπευσε στο ΚΥ για να προσφέρει βοήθεια. Όπως είπε, το ΕΚΑΒ ήταν εκεί και ο ίδιος άκουγε από τους ασυρμάτους που γινόταν η ενημέρωση ότι ήδη από τις 19:20 ότι υπήρχε νεκρός. «20:00 παρά με 20:00 οι νεκροί ήταν ήδη πολλοί».

Ο Τσίπρας εν μέσω προεκλογικής περιόδου αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι γνώριζαν

«Για όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση λυπάμαι γιατί ο λαός αποφάσισε να να τους κάνει αυτό που τους έκανε λυπάμαι που αυτοί οι άνθρωποι συντόνιζαν μια τόση δύσκολη ημέρα», είπε και πρόσθεσε ότι την επόμενη ημέρα περίμενε μια συγνώμη. Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη το βράδυ της Μαύρης Δευτέρας στην οποία συμμετείχε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν αφέθηκε ούτε υπόνοια για νεκρούς. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ένα χρόνο μετά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη γνώριζαν για κάποιους νεκρούς από αναθυμιάσεις αλλά δεν μπόρεσαν να του το πουν γιατί αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία των καμερών.

Πηδούσαν στον γκρεμό, όπως το 1821

Ακόμη πιο συγκλονιστικός, στη συνέχεια, με δάκρυα στα μάτια απορούσε με όσους απέδιδαν ευθύνες για την τραγωδία στους κατοίκους του Ματιού λέγοντας ότι είναι αδύνατον να λένε στον κόσμο ότι δεν είχαν φροντίσει για ανοιχτούς δρόμους και φταίνε γιατί κάηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να πέσουν στη θάλασσα, εξηγώντας ότι δεν είναι λύση εν έτει 2018 να πέφτεις στη θάλασσα για να γλιτώσεις από τη φωτιά.

«Ήταν μανάδες και παιδιά που είχαν έρθει για διακοπές και μου λένε ότι είχαν κλείσει τα δρομάκια και δεν μπόρεσαν να πεταχτούν στο νερό και αυτή είναι η λύση που μου λέγανε να πεταχτούν στο νερό; Σαν το 1821 να πηδάνε στο γκρεμό; Που έχετε δει τη λύση ο άνθρωπος για να σωθεί από τη φωτιά να είναι να πέσει στο νερό;», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Μάτι ένα χρόνο μετά: Η συγκλονιστική μαρτυρία γιατρού για τους νεκρούς

Μάτι ένα χρόνο μετά: Ποιος μπορεί να ξεχάσει;

Τσίπρας σε πυρόπληκτη στο Μάτι: Και να έπαιρνες 2.00, θα τα σπατάλαγες

Τσίπρας: Ξαναζεσταμένο φαγητό το ντοκιμαντέρ για το Μάτι

Ο Τσίπρας στον ΣΚΑΙ για το Μάτι – Δεν ήξερα ότι οι κάμερες ήταν Live

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις