Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μπανάνες μαύρες: 4 έξυπνα κόλπα
PLUS

Μπανάνες μαύρες: 4 έξυπνα κόλπα

Μπανάνες μαύρες: Συμβουλές για τις διατηρείτε φρέσκιες.

Μπανάνες μαύρες: Τους ζεστούς μήνες του χρόνου οι μπανάνες έχουν την τάση να μαυρίζουν πολύ πιο γρήγορα. Πολλές φορές πριν προλάβετε να τις ακουμπήσετε στον πάγκο σας έχουν ήδη αρχίσει να μαυρίζουν σε κάποια σημεία τους. Οι μπανάνες δεν χρειάζονται καθάρισμα, ούτε πλύσιμο. Επίσης είναι ένα υγιεινό και οικονομικό φρούτο. Καλό είναι, λοιπόν, να ξέρετε να τις προστατέψετε. Να ξέρετε, δηλαδή, τι να κάνετε χωρίς να σας χαλάει το μισό τσαμπί πριν προλάβετε να το φάτε.

Αρχικά, λοιπόν, ψωνίστε μισές-μισές μπανάνες. Όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ ή στον μανάβη αγοράστε, δηλαδή, και ώριμες και άγουρες. Πάρτε ένα μικρό τσαμπί με ώριμες μπανάνες και ένα μεγαλύτερο τσαμπί με άγουρες μπανάνες. Μέχρι να φάτε τις ώριμες θα έχουν ωριμάσει και οι άγουρες.

Μπανάνες μαύρες: Προστατέψτε τις έξυπνα

Επίσης θα πρέπει να μπλοκάρετε το φως. Για να διατηρήσετε τις μπανάνες που είναι ήδη ώριμες βάλτε πάνω τους μια πετσέτα κουζίνας. Όσο λιγότερο τις βλέπει το φως τόσο το καλύτερο. Θα κερδίσουν μερικές παραπάνω μέρες ζωής. Ακόμα θα πρέπει να τις τοποθετήσετε μόνες τους.  Φροντίστε οι μπανάνες σας να μην ακουμπάνε κανένα άλλο φρούτο και γενικά τίποτα άλλο. Τέλος, τοποθετείστε αλουμινόχαρτο στο κοτσάνι. Αυτό το tip είναι εύκολα εφαρμόσιμο και κάνει δουλειά. Τυλίξτε το κοτσάνι του τσαμπιού σας με λίγο αλουμινόχαρτο. Θα δείτε τις μπανάνες σας να διατηρούνται για πολύ περισσότερο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις