Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζόνσον – Παναθηναϊκός: Η έκτη μεταγραφή είναι η καλύτερη (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζόνσον – Παναθηναϊκός: Η έκτη μεταγραφή είναι η καλύτερη (vid)

Τζόνσον - Παναθηναϊκός: O 32χρονος φόργουορντ Γουέσλι Τζόνσον έπειτα από εννέα χρόνια στο ΝΒΑ ετοιμάζεται να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό

Τζόνσον – Παναθηναϊκός: Σε μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή προχώρησε ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ Γουέσλι Τζόνσον. Έπειτα από εννέα χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ ο 32χρονος παίκτης, ύψους 2.01, αποφάσισε να παίξει στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και με την πρόταση που του έκαναν, βρήκαν αμέσως σημείο επαφής και όπως γνωστοποίησε μέσω social media πριν από λίγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επήλθε συμφωνία.

Ο Τζόνσον επιλέχθηκε στο νούμερο 4 του Draft το 2010 από τους Μινσεσότα Τίμπεργουλφς και έπαιξε στο ΝΒΑ για εννέα συνεχή χρόνια. Στη Μινεσότα έμεινε δύο χρόνια, ακολούθησε η σεζόν 2012-13 στους Φοίνιξ Σανς, μετά ήρθαν οι δύο θητείες στο Λος Άντζελες (2013-15 Λέικερς και 2015-18 Κλίπερς), συνέχισε στους Νιου Όρλιανς Πέλικανς (2018-19) και για ένα μικρό διάστημα το 2019 έπαιξε και στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Αν μη τι άλλο, γεμάτη καριέρα.

Ένας καλός ρολίστας

Μεγάλος σταρ ο Γουέσλι Τζόνσον δεν έγινε ποτέ στο ΝΒΑ. Είχε πάντοτε όμως έναν καλό δεύτερο ρόλο στις ομάδες που αγωνίστηκε. Είναι κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και από τα στατιστικά του, ύστερα από 609 παιχνίδια από το 2010 μέχρι σήμερα. Με 7 πόντους και 3,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, παίζοντας 22,1 λεπτά ανά αγώνα όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Σουτάρει με 34% στα τρίποντα, 48% στο σύνολο εντός παιδιάς και 74% στις βολές. Έχει θεωρητικά άλλα δύο με τρία γεμάτα χρόνια μπροστά του.

Ο Τζόνσον είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος στα καθήκοντά του και να έχει την ικανότητα να μαρκάρει από γκαρντ μέχρι πάουερ φόργουορντ. Όμως στα 32 η επιλογή του Παναθηναϊκού φαίνεται ότι ήταν για τον ίδιο η καλύτερη δυνατή. Η συμφωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο θα είναι πιθανότατα για έναν χρόνο. Ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες. Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον το ποσό που θα συμφωνήσουν. Ο Αμερικανός φόργουορντ στα δύο τελευταία συμβόλαια που έκανε με Πέλικανς και Γουίζαρντς η αμοιβή του έφτανε σχεδόν τα 6 εκατ. δολάρια (περίπου 5,3 εκατ. ευρώ). Αυτά ήταν και τα μεγαλύτερα που είχε όσα χρόνια αγωνίζεται στο ΝΒΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις