Europa League: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Europa League: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Europa League: Με Κραϊόβα ή Χόνβεντ η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό, με Αντβέρπ ο Ολυμπιακός αν αποκλειστεί από την Πλζεν

22.07.2019 | 16:27

Europa League: Σε αντίθεση με την κλήρωση του Champions League που ανέδειξε δύσκολους αντιπάλους για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, η κλήρωση του Europa League ήταν πιο βατή. Και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες έχουν σοβαρές πιθανότητες για να φτάσουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Και γιατί όχι μέχρι τους ομίλους. Ας πάρουμε όμως την κλήρωση με τη σειρά. Η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Χόνβεντ (Ουγγαρία) – Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα (Ρουμανία). Αμφότερες είναι στα μέτρα της «Ενωσης», οπότε έχει σοβαρές πιθανότητες να περάσει.

Αρκετά καλή θα είναι η συνέχεια και για τον Ολυμπιακό, αν τυχόν αποκλειστεί από την Πλζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτή την περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League την Αντβέρπ. Η βελγική ομάδα τερμάτισε τέταρτη πέρυσι στα πλέι οφ και έχει προπονητή τον Λάζλο Μπόλονι. Ο 66χρονος Ρουμάνος τεχνικός είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2011-12.

Οι αντίπαλοι του Αρη και του Ατρόμητου

Από εκεί και πέρα καλά ήταν τα νέα και για τις άλλες δύο ελληνικές ομάδες. Ο Αρης εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕ Λεμεσού στον δεύτερο προκριματικό γύρο, θα παίξει στον τρίτο με μία εκ των Μόλντε (Νορβηγία) – Τσουκαρίτσκι (Σερβία). Καμία δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη. Σε καμία περίπτωση όμως δεν χαρακτηρίζονται και ως φαβορί απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για τον Ατρόμητο είναι παρόμοια η κατάσταση, εφόσον αποκλείσει στον δεύτερο προκριματικό την Ντουνάισκα Στρέντα από τη Σλοβακία. Στην επόμενη φάση θα παίξει με τη Λέγκια Βαρσοβίας ή με τη φινλανδική Κουόπιο. Εν ολίγοις και οι τέσσερις μπορούν να προχωρήσουν στα πλέι οφ και μετά να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση στους ομίλους.

Αναλυτικά η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στο Europa League:

Χόνβεντ/Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα – ΑΕΚ

Αντβέρπ  – Βικτόρια Πλζεν/Ολυμπιακός

Μόλντε/Τσουκαρίτσκι – Αρης/ΑΕ Λεμεσού

Λέγκια Βαρσοβίας/Κουόπιο – Ντουνάισκα Στρέντα/Ατρόμητος

*Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Αυγούστου.

Exit mobile version