Basaksehir: Ερντογάν εναντίον Ολυμπιακού (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Basaksehir: Ερντογάν εναντίον Ολυμπιακού (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Basaksehir: Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι οπαδός της ομάδας που θα αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον περάσουν την Πλζεν

22.07.2019 | 22:49

Basaksehir: Οπαδός της Basaksehir φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν. Τη συγκεκριμένη ομάδα θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να αποκλείσει πρώτα τη Βικτόρια Πλζεν στον δεύτερο γύρο, με το πρώτο ματς να είναι αύριο (23/07) στην Τσεχία. Ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει τα αισθήματά του για την Basaksehir, παρόλο που αυτό ουσιαστικά συμβαίνει την τελευταία πενταετία.

Ο ίδιος ο σουλτάνος βοήθησε σημαντικά την τέταρτη ομάδα της Κωνσταντινούπολης να αναρριχηθεί στα ψηλότερα σκαλοπάτια. Εκείνος επί της ουσίας της παραχώρησε το γήπεδο «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ» (17.000 θεατές). Στα εγκαίνιά του, τον Ιούλιο του 2014, φόρεσε την πορτοκαλί στολή της ομάδας με το νούμερο 12 και σκόραρε τρεις φορές (vid). Επίσης, στον περσινό τελικό του πρωταθλήματος μία αγωνιστική πριν από το φινάλε επιβεβαιώθηκαν τα πάντα.

Το τιτίβισμα της Ακσενέρ

Η Μεράλ Ακσενέρ, υποψήφια με τη δεξιά παράταξη, έγραψε στο twitter μόλις ολοκληρώθηκε το ματς «Γαλατασαράι – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2-0». Αποτέλεσμα; Εκτός ότι η Γαλατά πήρε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της Μπασακσεχίρ, μάζεψε στο λογαριασμό της η κυρία Ακσενέρ 8.500 σχόλια, 42.000 retweet και 128.000 like. Απόλυτη ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής με τον Ερντογάν να χάνει πολλούς από τους οπαδούς του. Βέβαια, το… κακό για τον ίδιο είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα με τα υπόλοιπα καμώματά του.

Οι σταρ της Basaksehir

Εντός γηπέδου πάντως ο Ολυμπιακός δεν θα βρει απέναντί του τον Ερντογάν. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα με τόσους σταρ που διαθέτει η δευτεραθλήτρια Τουρκίας. Προπονητής της είναι ο πρώην Τούρκος μέσος, Οκάν Μπουρούκ. Από εκεί και πέρα το νούμερο ένα είναι ο 35χρονος πλέον Βραζιλιάνος επιθετικός Ρομπίνιο. Στην ομάδα υπάρχουν ακόμη οι Αρντά Τουράν, Ντεμπά Μπα, Γκοκχάν Ινλέρ, Γκαέλ Κλισί και Εντίν Βίσκα. Παίκτης της Μπασακσεχίρ είναι και ο Ιταλός Στέφανο Ναπολεόνι, που έχει περάσει από Λεβαδειακό και Ατρόμητο. Ποιον να πρωτοπροσέξουν οι «ερυθρόλευκοι» στα μεταξύ τους ματς; Πάλι καλά που έφυγαν οι Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, Φεντόρ Κουντριάσοφ, Σερντάρ Τάσι, Εμρέ Μπελόζογλου και Ριάντ Μπάγιτς.

Exit mobile version