Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άγιαξ – Παναθηναϊκός 1-2: Του ταιριάζουν οι μεγάλοι (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 1-2: Του ταιριάζουν οι μεγάλοι (vid)

Άγιαξ - Παναθηναϊκός 1-2: Μετά το 3-0 επί της Φέγενορντ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 σε φιλικό και τον Άγιαξ - Οι αναπληρωματικοί του «Αίαντα» διέλυσαν 6-2 τον ΟΦΗ το μεσημέρι

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 1-2: Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν είναι για τα εύκολα. Με την ίδια ενδεκάδα που νίκησε 3-0 στο πρώτο φιλικό τη Φέγενορντ, επικράτησε 2-1 του Άγιαξ στο «Ντε Μέερ» παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα. Σε αντίθεση με την ήττα από τη Φορτούνα Σιτάρντ. Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο σκόρερ και των δύο γκολ, με τους «πράσινους» να δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο στην προετοιμασία. Είχαν κατοχή μπάλας και ήταν πιο ώριμοι και βελτιωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα σε σύγκριση με τον ματς κόντρα στη Φέγενορντ.

Στο γήπεδο όπου το 1996 ο Γιώργος Δώνης έκανε την κούρσα της ζωής του, στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αγιαξ, το 1-0 έγινε στο 10′. Από ωραία μπαλιά του Χατζηγιοβάννη, ο Ιταλός έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Βαρέλα. Στο 25′ ο Ντε Μπεκ έπειτα από λάθος του Χατζηθεοδωρίδη κατάφερε να ισοφαρίσει. Αυτό ήταν και το μόνο χοντρό λάθος που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Το 2-1 έγινε στο 48′ όταν ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε κόντρα από εκτέλεση φάουλ και πλάσαρε χωρίς δυσκολία τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δεν είναι άτρωτος ο Άγιαξ

Το σίγουρο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει λόγο να φοβάται τον αντίπαλό του. Ο Άγιαξ δεν είναι άτρωτος και ίσως να είναι αποδυναμωμένος σε σύγκριση με πέρυσι. Ήδη μετράει τις αποχωρήσεις του Ντε Λιχτ για τη Γιουβέντους και του Ντε Γιονγκ για την Μπαρτσελόνα. Ίσως να ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι τους αγώνες με τον «δικέφαλο» του βορά για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τον Παναθηναϊκό πάντως οι κορυφαίοι ήταν οι Πούγγουρας, Κολοβέτσιος στο κέντρο της άμυνας και ο Γιόχανσον στο δεξί άκρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπαιξαν καλά οι υπόλοιποι.

ΑΓΙΑΞ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σουρς, Μπλιντ (82′ Τέιλορ), Ντεστ, Φαν Ντε Μπεκ (87′ Γένσεν), Μάριν (71′ Γκράβενμπερχ), Έτινχ (56′ Μαρτίνες), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (82 Ντανίλο), Πρόμες (82′ Τραορέ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (75′ Αποστολάκης), Ινσούα (84′ Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (84′ Θεοχάρης), Πούγγουρας (91′ Σερπέζης), Κουρμπέλης (78′ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (91′ Καμπετσής), Μπουζούκης (78′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (71′ Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Βέργος), Μακέντα (61′ Κολοβός).

Μία ώρα άντεξε ο ΟΦΗ

Οι αναπληρωματικοί του Άγιαξ παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου στο φιλικό με τον ΟΦΗ που έγινε το μεσημέρι. Το τελικό 6-2 τα λέει όλα. Οι Κρητικοί στάθηκαν με αρκετή αξιοπρέπεια για μια ώρα αλλά στο τελευταίο μισάωρο έδειξαν σημάδια κούρασης και αποσύνθεσης. Ο Χούντελααρ πέτυχε το 1-0 στο 5′. Όμως δύο λεπτά αργότερα ο Σεμέδο ισοφάρισε. Ο Ντε Βιτ στο 26′ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ολλανδούς και ο Τσιλιανίδης έκανε το 2-2 στο 59′. Από εκεί και πέρα οι Πιέρι (60′), Χούντελααρ (62′), Ντε Βιτ (69′) και Σούνε (80′) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η ελληνική ομάδα επηρεάστηκε πολύ από τις αλλαγές που έγιναν σε αυτό το διάστημα.

ΟΦΗ: Σωτηρίου (74’ Δερμιτζάκης), Μπράουν (33’ Μαρινάκης), Κοροβέσης, Νάστος, Γιαννούλης (77’ Σουρνάκης), Σακόρ (77’ Περδίκης), Μεγιάδο, Ναμπί (60’ Φερέιρα), Σεμέντο, Τσιλιανίδης (60’ Νέιρα), Σάσι (60’ Μάνος).

ΑΓΙΑΞ: Κοτάρσκι, Τζ.Τόμπερ (27’ Κ. Τίμπερ), Μαγκαγιάν, Μπότμαν, Πιέρι, Σούνε (82’ Περέιρα), Εκέλενκαμπ (36’ Σίεμ Ντε Γιονγκ – 67’ Τέιλορ), Λαμπιάντ, Ντε Βιτ, Λανγκ, Χούντελααρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις