Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / AEK: Πέθανε ο Νίκος Μήλας (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK: Πέθανε ο Νίκος Μήλας (vid)

ΑΕΚ: Έφυγε από τη ζωή ο προπονητής με τον οποίο η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Κυπελλούχων το 1968

ΑΕΚ: Ο Νίκος Μήλας, προπονητής της θρυλικής ομάδας της ΑΕΚ που κατέκτησε το κύπελλο Κυπελλούχων το 1968 στο Καλλιμάρμαρο, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 91 ετών. Ο άνθρωπος που χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ελληνικό μπάσκετ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Νεά Σμύρνη. Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της «Ενωσης» αλλά και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα.

Ο Νίκος Μήλας είχε πάρει μέρος και στη βραβευμένη ταινία – ντοκιμαντέρ του Τάσου Μπουλμέτη «1968», που προβλήθηκε πέρυσι στις κινηματογραφικές αίθουσες, με κεντρικό θέμα την ομάδα που κατέκτησε εκείνο το τρόπαιο. Είχε μιλήσει για τη μεγάλη επιτυχία των παικτών του και ήταν από τις κεντρικές προσωπικότητες στην πρεμιέρα. Ως παίκτης ο Νίκος Μήλας ήταν ένας εξαιρετικός γκαρντ της μεταπολεμικής εποχής. Είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό (1950, 1951, 1954). Είχε φορέσει 8 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και ήταν μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1949. Αυτό ήταν και το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

“Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί.

Ο προπονητής του ολόχρυσου και πιο ένδοξου τίτλου της Ελλάδας, του πρώτου ευρωπαϊκού  τροπαίου, του Κυπέλλου Κυπελλούχων του ’68, ο τεράστιος Νίκος Μήλας άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή. Με τη «Βασίλισσα» κατέκτησε και 2 πρωταθλήματα (1968, 1970).

Ο Ευρωκυπελλούχος τεχνικός «έφυγε» πλήρης ημερών, με βαριά και πλούσια παρακαταθήκη στην αθλητική κονίστρα να τον συνοδεύουν.

Το θλιβερό μαντάτο συντάραξε τα Γραφεία της «Βασίλισσας». Ένας-ένας οι θρυλικοί παίκτες του, πληροφορούμαστε, ότι κατευθύνονται τώρα προς την οικία του εκλιπόντος, στη Νέα Σμύρνη.

Ορφάνεψε η ΑΕΚ ακόμη περισσότερο, αλλά είναι τέτοια η περπατησιά του ανδρός, που τον καθιστά (εσαεί) Αθάνατο…

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, η Διοίκηση, το αγωνιστικό Τμήμα, και όλο το στελεχιακό δυναμικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του Άννα και την οικογένειά του”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις