Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ: “Το 31,5% των εκλογών δείχνει ότι ήρθαμε για να μείνουμε”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ: “Το 31,5% των εκλογών δείχνει ότι ήρθαμε για να μείνουμε”

Τζανακόπουλος - ΣΥΡΙΖΑ: Για υφέρποντα ολοκληρωτισμό και σαφή αλαζονεία κατηγόρησε ο Τζανακόπουλος τον νέο πρωθυπουργό της χώρας,

Τζανακόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ: «Το 31,5% είναι ένα ποσοστό που εμπεδώνει την πολιτική παρουσία και επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική πολιτική σκηνή», σημειώνει σε συνέντευξή του ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews ο κ. Τζανακόπουλος προσέθεσε: ότι το 31,5% καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ «έναν από τους δυο μεγάλους πόλους της πολιτικής αντιπαράθεσης και αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο κέρδος, παρά την ήττα στις εκλογές».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, παρά το γεγονός ότι αρκετοί προεξοφλούσαν τη στρατηγική μας ήττα, κάνοντας την επιθυμία τους πρόβλεψη. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα διπλό καθήκον: από τη μια να ασκήσει μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στη ΝΔ και, από την άλλη, να αναλάβει το ιστορικό εγχείρημα του ανοίγματός του στον ίδιο τον κόσμο που τον στήριξε, να “μολυνθεί” από τους πολίτες που βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα για τη δημιουργία μιας μεγάλης αριστερής, δημοκρατικής, προοδευτικής δύναμης. Και για να έχει αυτό το εγχείρημα επιτυχία, είναι αναγκαίος ο αναστοχασμός και απαραίτητη η συζήτηση πάνω σε όλα τα ζητήματα που ανέκυψαν την περίοδο της διακυβέρνησής μας, τα οποία καθόρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών».

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη είναι ένα κράμα αυταρχισμού, νεοφιλελευθερισμού και αυταρχικότητας

Με «βέλη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «δεν είπε λέξη» για μία σειρά θεμάτων από το ασφαλιστικό και τα επιδόματα μέχρι τα εργασιακά και την υγεία εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή.. «Δεν είπε ο Πρωθυπουργός ούτε λέξη για τον κατώτατο μισθό και τις τριετίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ασκώντας έντονη κριτική στο ότι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης αφορούσε στο ΣΕΠΕ.

«Η πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη είναι ένα κράμα αυταρχισμού, νεοφιλελευθερισμού και αυταρχικότητας. Και γι΄ αυτό θα μας βρει μπροστά του» σημείωσε από το βήμα της Βουλής. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συνέχισε την κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «όσα είπε ο Πρωθυπουργός είχαν δεξιότατη πολιτική κατεύθυνση». Στο μέτωπο της οικονομίας επεσήμανε πως ο Πρωθυπουργός «επανέλαβε τη δεξιά κοινοτοπία ότι η μείωση φόρων φέρνει από μόνη της ενίσχυση της ανάπτυξης. Από τη Θάτσερ και το Ρήγκαν μέχρι τον Τραμπ αυτό έχει αποτύχει» υπογράμμισε.

Συνέχισε τονίζοντας πως με τη φράση «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» περιγράφει το ΔΝΤ τη μείωση του αφορολόγητου και κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις