Παγωτό μπανάνα εύκολο χωρίς ζάχαρη: Τέσσερις πεντανόστιμες συνταγές

PLUS

Παγωτό μπανάνα εύκολο χωρίς ζάχαρη: Τέσσερις πεντανόστιμες συνταγές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Παγωτό μπανάνα εύκολο χωρίς ζάχαρη: Πεντανόστιμες συνταγές με βασικό συστατικό τη μπανάνα χωρίς ίχνος ζάχαρης, γίνεται; Γίνεται!

21.07.2019 | 14:02

Παγωτό μπανάνα εύκολο χωρίς ζάχαρη: Είναι το πιο γλυκό και δροσιστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού που το ζητάμε παντού τις καυτές μέρες του καλοκαιριού και το συνδυάζουμε υπέροχα με κέικ ή άλλα γλυκά. Το συναντάμε σε διάφορες γεύσεις και μορφές και ενώ είναι ευρέως φημισμένο για τις παχυντικές του ιδιότητες, ίσως ήρθε η ώρα να λύσουμε την παρεξήγηση και να ρίξουμε λίγο φως στην κατάψυξη.

Το παγωτό δεν είναι πάντα κάτι απαγορευμένο, αλλά αντίθετα μπορεί να αποτελεί καλή και θρεπτική επιλογή, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η οποία απαραίτητα θα πρέπει να συνδυάζεται με συστηματική φυσική άσκηση ώστε να έχουμε ωφέλιμα -για την υγεία και τη σιλουέτα μας- αποτελέσματα. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην απενοχοποίησή του και ας δούμε τι πραγματικά ισχύει για το παγωτό, τι πρέπει να αποφεύγουμε και πώς μπορούμε να κάνουμε τις καταλληλότερες επιλογές. Ιδού τέσσερις απολαυστικές συνταγές.

Παγωτό μπανάνα με μύρτιλα

Μερίδες: 2

Υλικά:

2 κατεψυγμένες μπανάνες
¼ κούπα κατεψυγμένα μύρτιλα
1 κουταλιά έλαιο βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζεις τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα.
Σερβίρεις με φρέσκα μύρτιλα. Αν το θέλεις πιο κρύο, το βάζεις στην κατάψυξη για 2 ώρες και το ανακατεύεις κάθε 20 λεπτά.

Παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Υλικά:

3 μεγάλες μπανάνες
3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
¼ κουταλιά βανίλια
μια πρέζα κανέλλα
θαλασσινό αλάτι
ψημένα φιστίκια για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Κόβεις τις μπανάνες και τις καταψύχεις για 1-2 ώρες.

Βάζεις τις μπανάνες στο μπλέντερ και χτυπάς για μερικά λεπτά. Ποσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς μέχρι να έχεις ένα μείγμα που να θυμίζει παγωτό. Γαρνίρεις με τα φυστίκια.

Παγωτό μπανάνα σοκολατένιο

Υλικά:

3 κατεψυγμένες μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας κακάο
φρούτα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Κόψεις τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζεις στο μπλέντερ μαζί με το κακάο. Χτυπάς για 3-6 λεπτά για να γίνουν ένα μείγμα. Όσο πιο δυνατό το μπλέντερ, τόσο λιγότερη η ώρα που θα χρειαστείς.

Παγωτό μπανάνα με ξηρούς καρπούς

Υλικά:

3 μπανάνες κατεψυγμένες σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλιά κανέλα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κούπα δάκρυα μαύρης σοκολάτας.

Εκτέλεση:

Κόβεις τις μπανάνες σε κομμάτια και τις τοποθετείς στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Βάζεις τις μπανάνες στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα. Μεταφέρεις σε μπολ, ανακατεύεις τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα και καταψύχεις το μείγμα για 2-3 ώρες και σερβίρεις.

Exit mobile version