alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φόλες για σκυλιά: Γέμισαν κρέας με βίδες και καρφίτσες την Κίσσαμο
ΕΛΛΑΔΑ

Φόλες για σκυλιά: Γέμισαν κρέας με βίδες και καρφίτσες την Κίσσαμο

Φόλες για σκυλιά: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η δηλητηρίαση ζώων με φόλες στα Χανιά καθώς τα κρούσματα φονικών πρακτικών είναι σχεδόν καθημερινά.

Φόλες για σκυλιά: Μία ανατριχιαστική καταγγελία έφερε στο φως η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν σε περιοχή της Κισσάμου φόλες που στο εσωτερικό του κρέατος οι φιλόδοξοι εγκληματίες είχαν βίδες και καρφίτσες. Μάλιστα οι φόλες με καρφίτσες και βίδες βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή, από δύο κατοίκους, οι οποίοι αφού τις μάζεψαν με προσοχή ενημέρωσαν άμεσα την τοπική αστυνομία, η οποία ήδη σχημάτισε σχετική δικογραφία.

Ωστόσο λόγω της τεράστιας έξαρσης του φαινομένου, εξαιτίας του οποίου δολοφονούνται πολλά αδέσποτα ζώα και όχι μόνο, στα Χανιά, η διοίκηση της Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι θα επιχειρήσει συνάντηση με τον νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Στρατηγό Μιχάλη Καραμαλάκη.

Φόλες για σκυλιά: Η καταγγελία

Καλημέρα σας. Χτες το απόγευμα πριν γυρίσω από την δουλειά, ο φίλος μου έβγαλε την σκυλίτσα μου βόλτα κοντά στην γειτονιά μας στην Κίσσαμο Χανίων. Η σκυλίτσα μύρισε κάτι και πήγε να το φάει ευτυχώς ο φίλος μου πρόλαβε και την τράβηξε και δεν πίστευε στα μάτια του. Ήταν 3 κομμάτια κρέατος γεμάτα βίδες και καρφίτσες.  Γύρισε σπίτι και εκείνη την ώρα φτάνοντας και εγώ με ενημέρωσε και πήγαμε αμέσως στο σημείο καλώντας την αστυνομία που παρευρέθηκε αμέσως. Βγάλανε φωτογραφίες και είπαν μια καταγράψουν το συμβάν. Εμείς μαζέψαμε τις φόλες της πήραμε σπίτι και τις καταστρέψαμε.

Αμέσως κοινοποίησα στο διαδίκτυο ότι στην περιοχή για άλλη μια φορά ρίξανε φόλες. Πριν μια βδομάδα στο κέντρο της Κισσάμου είχα βρει σκύλο να σπαρταράει και να βγάζει αφρούς αλλά στην διαδρομή πριν το κτηνιατρείο πέθανε.

Είναι η τρίτη φορά σε ένα μήνα που ρίχνουν φόλες. Λίγο αργότερα το ίδιο απόγευμα ήμουν στο δρόμο να πάω στην τοπική διαδικτυακή εφημερίδα να αναφερθεί και εκεί το γεγονός. Περάσαμε από τον δρόμο που βρήκαμε τις πρώτες φόλες και 50 μέτρα πιο πέρα έξω από την παιδική χαρά βρήκαμε άλλο ένα κομμάτι κρέατος με καρφίτσες. Το περισυλλεξα με ένα άδειο κουτί (μαλακό) τσιγάρων και μια απόδειξη που βρήκα εκεί για να το σπρώξω μέσα στο πακέτο.

Το δείγμα αυτό το κράτησα στο ντουλαπάκι από το μηχανάκι μου μιας και δεν μπορούσα να το καταστρέψω ακόμα.

Λίγο αργότερα στα σχόλια από την ανάρτηση μου κάποιος ανέφερε ότι μπορούν ίσως να βρεθούν αποτυπώματα πάνω στο δείγμα. Πήγα λοιπόν στην αστυνομία αλλά δυστυχώς είχε αλλάξει βάρδια και μου είπαν ότι πρέπει να πάω την επόμενη μέρα που θα είναι εκεί οι αστυφύλακες που κατέγραψαν και το συμβάν.

Επίσης χωρίς καν να δουν το δείγμα είπαν ότι είναι αδύνατον να βρεθούν αποτυπώματα. Εγώ επέμεινα ότι μια προσπάθεια δεν θα βλάψει.

Σήμερα λοιπόν θα ξαναπάω στο τμήμα μαζί με άλλους φιλόζωους της περιοχής για να ζητήσουμε να γίνει έλεγχος αποτυπωμάτων.

Παρακαλώ πολύ απαντήστε μου και συμβούλεψτε με τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Η κατάσταση είναι τραγική’.

Η τραγική εικόνα: