Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αλέξης Τσίπρας – προγραμματικές: Η πρώτη μάχη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας – προγραμματικές: Η πρώτη μάχη

Αλέξης Τσίπρας – προγραμματικές: Από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αλέξης Τσίπρας – προγραμματικές: Το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώνονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας είναι ήδη στην πρώτη κοινοβουλευτική μάχη της νέας περιόδου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πάρει τον λόγο αμέσως μετά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα πραγματοποιήσει έτσι την πρώτη του ομιλία έπειτα από 4,5 χρόνια ως επικεφαλής, πλέον, της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η εφ’ όλης της ύλης αντιπολίτευση. Φυσικά ο δεύτερος είναι η υπεράσπιση των κυβερνητικών πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρώτα δείγματα γραφής από πλευράς Αλέξη Τσίπρα έχουν δοθεί. «Εκπτώσεις» δεν πρόκειται να γίνουν. Από την άλλη πρέπει να αποτυπωθεί η «ενηλικίωση» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει σκληρή δομική αντιπολίτευση, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για τα πρώτα δείγματα γραφής της. Πρώτος στόχος οι επιλογές των νέων υπουργών, «φτιάχνουν κυβέρνηση σε λογική ανώνυμης εταιρείας». Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί και στα θέματα του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ. Παράλληλα, στον σχεδιασμό είναι να ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένο πλάνο για το τι θα κάνει με τις προσλήψεις που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Αλέξης Τσίπρας – προγραμματικές: Η συμφωνία των Πρεσπών

Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν πως θα βάλει ψηλά στην ατζέντα τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσφατες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης είναι γεγονός πωςαποτυπώνουν μία πιο ήπια προσέγγιση σε σχέση με τη συμφωνία. Αυτές θα γίνουν αντικείμενο έντονης κριτικής από τον κ. Τσίπρα. που θα κατηγορήσει τη Ν.Δ. για «πατριδοκαπηλεία». Μεγάλο μέρος της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να κινηθεί γύρω από την οικονομία. Ο έτερος πυλώνας της ομιλίας Τσίπρα θα κινηθεί γύρω από την υπεράσπιση της κυβέρνησής του. Αυτό θα γίνεται συστηματικά και με κάθε ευκαιρία το επόμενο διάστημα. Εν κατακλείδι, η ομιλία Τσίπρα θα καθορίσει το πλαίσιο που θα κινηθεί και είναι, όπως έχει ειπωθεί, η «σκληρή προγραμματική αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις