Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πορτοκάλια – κόκκινο δίχτυ: Μια περίεργη πρακτική
PLUS

Πορτοκάλια – κόκκινο δίχτυ: Μια περίεργη πρακτική

Πορτοκάλια – κόκκινο δίχτυ: Γιατί τα διχτάκια των πορτοκαλιών είναι πάντα κόκκινα.

Πορτοκάλια – κόκκινο δίχτυ: Πιθανότατα δεν έχετε παρατηρήσει ότι τα πορτοκάλια που αγοράζουμε είναι πάντα σε κόκκινο διχτάκι. Δεν βλέπουμε ποτέ κίτρινα, πράσινα ή μπλε διχτάκια.Τίποτα στο εμπόριο δεν είναι τυχαίο και έτσι και αυτό έχει τη σημασία του. Τα μαγαζιά δεν επιλέγουν χωρίς λόγο το κόκκινο χρώμα στο δίχτυ των πορτοκαλιών. Υπάρχει ένας πανέξυπνος τρόπος και έχει να κάνει με την σχέση των πορτοκαλιών και του κόκκινου χρώματος. Το κόκκινο χρώμα πάνω στην φλούδα του πορτοκαλιού δημιουργεί μια ψευδαίσθηση. Συγκεκριμένα, τα κόκκινα διχτάκια κάνουν τα πορτοκάλια να δείχνουν πιο… πορτοκαλί.

Κάνουν, δηλαδή, το χρώμα τους πιο ζωηρό και φωτεινό. Έτσι ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να τα αγοράσουν. Τους δίνει έτσι την εντύπωση ότι είναι πιο καλά, ώριμα και θελκτικά. Αυτό το τρικ λειτουργεί και για άλλα εσπεριδοειδή με παρόμοιο χρώμα, όπως τα μανταρίνια και τα γκρέιπφρουτ.

Πορτοκάλια – κόκκινο δίχτυ: Συμβαίνει και με άλλα φρούτα

Αντίθετα, στα λεμόνια θα παρατηρήσουμε κίτρινες ή πράσινες τσάντες από δίχτυ. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για να φαίνονται πιο κίτρινα. Αν θέλεις λοιπόν να διαλέξεις τα καλύτερα πορτοκάλια, πρέπει να κοιτάξεις… διαφορετικά. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στον πάγκο των φρούτων στο σούπερ μάρκετ, ξέρεις τι να κοιτάξεις!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις