Κατάψυξη κρεάτων – κέρμα: Μια απροσδόκητη λύση ασφαλείας

PLUS

Κατάψυξη κρεάτων – κέρμα: Μια απροσδόκητη λύση ασφαλείας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κατάψυξη κρεάτων – κέρμα: Γιατί πρέπει να βάλετε ένα κέρμα στο ψυγείο αν φύγετε από το σπίτι!

20.07.2019 | 15:34

Κατάψυξη κρεάτων – κέρμα: Ακούγεται περίεργο, αλλά ένα κέρμα μπορεί να πιστοποιήσει ότι το προϊόντα στην κατάψυξή μας είναι ασφαλή. Συχνά και ειδικά τώρα το καλοκαίρι χρειάζεται να αφήσουμε το σπίτι μας για κάποιες μέρες. Πώς διασφαλίζουμε όμως ότι τα προϊόντα που αφήσαμε στο ψυγείο παρέμειναν ασφαλή; Πώς δηλαδή ξέρουμε ότι δεν έγινε μια διακοπή ρεύματος και τα προϊόντα αποψύχθηκαν; Για αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, έρχεται το κόλπο με το κέρμα. Αρχικά πρέπει να βάλετε μια κούπα με νερό στην κατάψυξη και να την αφήσετε να παγώσει. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κέρμα μέσα στην κούπα πάνω στο παγωμένο νερό. Τέλος, αφήστε τα στην κατάψυξη.

Αν αναρωτιέστε σε τι εξυπηρετεί αυτό, θα σας το αποκαλύψουμε αμέσως: θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε αν τα προϊόντα που διατηρείτε στην κατάψυξη έχουν για κάποιο λόγο αποψυχθεί. Τα προϊόντα στην κατάψυξή σας είναι πολύ εύκολο να αποψυχθούν και να επαναψυχθούν αν υπάρξει κάποια διακοπή ρεύματος. Αυτό φαίνεται και από τα ηλεκτρονικά ρολόγια τα οποία συνήθως δείχνουν λάθος την ώρα όταν το ρεύμα κοπεί για λίγο και ξαναέρθει. Ωστόσο με την κατάψυξή σας ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι. Η τροφική δηλητηρίαση είναι πολύ σοβαρή. Ειδικά όταν υπάρχει κρέας το οποίο μπορεί να μεταφέρει σαλμονέλα και άλλα βακτήρια.

Κατάψυξη κρεάτων – κέρμα: Πώς λειτουργεί το κόλπο

Αν λοιπόν γίνει διακοπή όσο λείπετε, το νερό της κούπας θα ξεπαγώσει και το κέρμα σας θα πέσει προς τα κάτω. Αν το κέρμα είναι στην επιφάνεια ξέρετε ότι δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος. Έτσι μπορείτε να καταναλώσετε τα προϊόντα της κατάψυξης με ασφάλεια. Αν το κέρμα είναι στη μέση τότε σημαίνει ότι υπήρξε μια μικρή διακοπή και δεν πρόλαβε να ξεπαγώσει το νερό. Άρα τα προϊόντα σας είναι πιθανόν ασφαλή. Αν το κέρμα όμως είναι στον πάτο της κούπας, καλό είναι να πετάξετε τα τρόφιμά σας. Αυτό γιατί έχει προηγηθεί μια διακοπή ρεύματος, αρκετή για να τα ξεπαγώσει.

 

Exit mobile version