Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Αθήνα: Συνολάκης – “Η Αθήνα κάποια στιγμή, θα αντιμετωπίσει και μεγαλύτερο σεισμό”
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αθήνα: Συνολάκης – “Η Αθήνα κάποια στιγμή, θα αντιμετωπίσει και μεγαλύτερο σεισμό”

Σεισμός Αθήνα: Ο Κωνσταντίνος Συνολάκης, μιλώντας για τον σεισμό, αναφέρθηκε και σε μια σειρά ακινήτων, που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Σεισμός Αθήνα: Την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή, άγνωστο πότε, η Αθήνα θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο σεισμό, διατύπωσε ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, χαρακτήρισε τη σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα ως μια «πρόβα τζενεράλε». «Η Αθήνα θα αντιμετωπίσει και μεγαλύτερο σεισμό. Κάποια στιγμή, κανείς δεν ξέρει πότε, θα έχουμε έναν καταστροφικό σεισμό στην Αθήνα». Ο Κωνσταντίνος Συνολάκης αναφέρθηκε και σε μια σειρά ακινήτων, που κινδυνεύουν με κατάρρευση. «Όσα κτίρια είναι κτισμένα με τον σύγχρονο αντισεισμικό κώδικα δεν κινδυνεύουν», λέει και προσθέτει για τα παλαιά: «Αν έχει ακολουθηθεί ο οικοδομικός κανονισμός, δεν κινδυνεύουν».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη, μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ είναι ομαλή. Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός». Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες. Όπως είπε ο κ. Λέκκας στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία. Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σεισμός Αθήνα: Δείτε από το 6:30 και μετά 

Σεισμός Αθήνα: Στους Δήμους οι δηλώσεις για τις ζημιές από τον σεισμό

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν σήμερα με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο. Ήδη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών έχουν διατεθεί περισσότεροι από 50 μηχανικοί για τη συγκρότηση των συνεργείων που θα κάνουν αυτοψίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις