Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανοί δραπέτες – Κασσάνδρα: Εντοπίστηκαν με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί δραπέτες – Κασσάνδρα: Εντοπίστηκαν με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες

Αλβανοί δραπέτες - Κασσάνδρα: Αστυνομικοί του Α.Τ. Ευπάλιου Φωκίδας εντόπισαν τους δραπέτες από τις φυλακές Κασσάνδρας σε δασική έκταση, όπου φύλασσαν κάνναβη.

Αλβανοί δραπέτες: Στη σύλληψη των δύο Αλβανών, που δραπέτευσαν την περασμένη Τρίτη από τις φυλακές Κασσάνδρας, προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ευπάλιου Φωκίδας το πρωί του Σαββάτου. Οι δύο δραπέτες εντοπίστηκαν σε δασική έκταση να φυλάσσουν κάνναβη, έχοντας στην κατοχή τους καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες, ενώ όταν τους οδήγησαν στο Τμήμα, οι δύο Αλβανοί αποκάλυψαν την ταυτότητά τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αρχές των φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής, αναζητούσαν τους δύο δραπέτες, οι οποίοι ζούσαν σε ημιελεύθερο καθεστώς προσφέροντας εργασία στη δομή των φυλακών. Οι αστυνομικές αρχές ήταν σε επιφυλακή προκειμένου να μην διαφύγουν στο εξωτερικό. Είχαν ενημερωθεί τελωνεία και αεροδρόμια σχετικά με την υπόθεση. Ανθρωποκυνηγητό είχε εξαπολύσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο βαρυποινίτες που απέδρασαν από τις φυλακές της Χαλκιδικής. Οι δύο Αλβανοί υπήκοοι, γεννηθέντες το 1988 και 1986 αντίστοιχα, δεν εμφανίστηκαν στην προκαθορισμένη πρωινή καταμέτρηση. Και οι δύο εξέτιαν ποινές ισόβιας κάθειρξης, ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο άλλος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρόκειται για μια ακόμη μια απόδραση κρατουμένων, που κινητοποιεί τις αρχές το τελευταίο διάστημα. Στα πλαίσια της ανεξέλεγκτης κατάστασης και με φόντο τις αντιδράσεις γύρω από τις αλλαγές γύρω από τον Ποινικό Κώδικα που “έφερε” ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική αστυνομία εναποθέτει τις ελπίδες της στο σχέδιο του νέου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αλβανοί δραπέτες: Φωτογραφίες από το σημείο που βρήκαν τους δύο κρατουμένους
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις