Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός τώρα: Δύο τραυματίες – “Έρχονται κι άλλοι μετασεισμοί”
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα: Δύο τραυματίες – “Έρχονται κι άλλοι μετασεισμοί”

Σεισμός τώρα: Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Αθήνα, ο ισχυρός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ όπου έγινε αισθητός όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Στερεά, και την Πελοπόννησο.

Σεισμός τώρα: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 14:13 στην Αττική. Το επίκεντρο βρίσκεται μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας, ενώ έως αυτή την ώρα δεν είναι γνωστό αν ο σεισμός «γεννήθηκε» από κάποιο γνωστό ρήγμα. Ωστόσο, αυτό που παρατηρούν οι επιστήμονες είναι ότι το επίκεντρο είναι κοντά στο ρήγμα που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας την 7η Σεπτεμβρίου του 1999.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο γνωστός σεισμολόγος, «θα υπάρχουν αρκετοί μετασεισμοί», ενώ ανέφερε ότι «η τελική λύση κάνει λόγο για επίκεντρο στην περιοχή Δερβενοχωρίων, το δυτικό κομμάτι του ρήγματος που δεν είχε σπάσει στο σεισμό του 1999 της Αθήνας»«Προσέχουμε τα βαριά έπιπλα και τα δεν περνούμε κάτω από τα μπαλκόνια», είναι οι συμβουλές του κ.Τσελέντη.

Σεισμός τώρα: Τραυματίες ένας 8χρονος και μια έγκυος τουρίστρια

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά την πληροφορία ότι ένα 8χρονο αγόρι τραυματίστηκε στην περιοχή του Καματερού μετά από πτώση καμινάδας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί βρισκόταν από κάτω την στιγμή του ισχυρού σεισμού που ταρακούνησε το λεκανοπέδιο της Αττικής όταν και κομμάτι της καμινάδας αποκολλήθηκε και το χτύπησε. Ακόμη ένας τραυματίας είναι μια έγκυος τουρίστρια, η οποία μεταφέρθηκε στο Έλενα ύστερα από πτώση σοβά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση της αλλά και το έμβρυο.

Σεισμός τώρα: Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σε όλη την Αθήνα

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ επικρατεί από την ώρα του ισχυρού σεισμού των 5,1 Ρίχτερ  σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου της Αττικής.   Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είχαν ως αποτέλεσμα να πάψουν να λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μετά το σεισμό οι περισσότεροι έφυγαν από τις δουλειές τους και μετακινήθηκαν μαζικά προς όλες τις κατευθύνσεις είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα σε όλους τους δρόμους.

Αυτή την ώρα το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι πρωτοφανές στη Συγγρού, στη λεωφόρο Αμαλίας, την Αθηνών- Κορίνθου, τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και την Κηφισίας. Μάλιστα, στην Κηφισίας στο ύψος του Golden Hall έχει γίνει καραμπόλα, που επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Σεισμός τώρα: Φωτογραφίες από την κίνηση στην Αθήνα

Σεισμός τώρα: Το twitter….”ξαναχτυπά”

Όπως σε κάθε περιστατικό που συμβαίνει στη χώρα μας, έτσι και τώρα το twitter “κόβει-ράβει” με αφορμή τον σεισμό που σημειώθηκε στις 14:03 στην Αθήνα. Τα tweets έχουν πάρει φωτιά με πολλά από αυτά, να μας φτιάχνουν το κέφι.

Η φρενίτιδα των tweets

https://twitter.com/epigeiathea/status/1152175173371617281

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις