Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κουφός – ΤΣΣΚΑ: Έκλεισε για δύο χρόνια στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κουφός – ΤΣΣΚΑ: Έκλεισε για δύο χρόνια στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid)

Κουφός - ΤΣΣΚΑ: Την απόκτηση του 30χρονου Έλληνα σέντερ Κώστα Κουφού, που αποφάσισε να μη συνεχίσει στο ΝΒΑ, έκλεισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Κουφός – ΤΣΣΚΑ: Ύστερα από 11 χρόνια στο ΝΒΑ ο Κώστας Κουφός αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 30χρονος σέντερ συμφώνησε για δύο χρόνια με την κάτοχο της Ευρωλίγκας και είναι έτοιμος να ζήσει το… ευρωπαϊκό όνειρο. Είναι αναμφίβολα από τις μεταγραφές της χρονιάς, για την οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της ρωσικής ομάδας. Η απόκτηση του Κουφού ανακοινώθηκε αμέσως και όπως φάνηκε η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν εύκολο να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τον Κρις Χέινς του “Yahoo!Sports” η αμοιβή του Κουφού θα φτάσει τα 6 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, η συμφωνία μπορεί να διακοπεί το καλοκαίρι του 2020, εφόσον μία από τις δύο πλευρές το αποφασίσει. Αυτόματα η ΤΣΣΚΑ αποσύρει, τουλάχιστον για φέτος, το ενδιαφέρον της για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού. Ηδη για τη θέση του σέντερ έχει, εκτός από τον Κουφό, έχει τον Κάιλ Χάινς και τον Γιόχαν Βόιτμαν, ενώ αποχώρησε ο Αμερικανός Οθέλο Χάντερ. Ο Κουφός αγωνίστηκε κατά σειρά στους Γιούτα Τζαζ, Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Ντένβερ Νάγκετς, Μέμφις Γκρίζλις και Σακραμέντο Κινγκς. Σε 686 συνολικά συμμετοχές είχε κατά μέσο όρο 5,7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 0,7 κοψίματα ανά αγώνα.

Κουφός: “Ενθουσιασμένος που θα παίξω για τον Ιτούδη”

“Ανυπομονώ να παίξω σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Όσο ήμουν στο ΝΒΑ, παρακολουθούσα όσα γίνονται στην Ευρώπη και ξέρω ότι η ομάδα είναι απόλυτα επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για τον Δημήτρη Ιτούδη και για τους νέους συμπαίκτες μου. Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να εξελιχθώ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Κώστα Κουφού, μετά τη συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ιτούδης υποστήριξε: “Ο Κώστας θα φέρει την εμπειρία έντεκα ετών που έχει από το ΝΒΑ, από το υψηλότερο επίπεδο. Μου έχει πει πολλές φορές ότι έχει μεγάλη επιθυμία και ενέργεια στο ντεπόζιτό του. Τον περιμένουμε στη Μόσχα, ανυπομονούμε για αυτή τη συνεργασία στο γήπεδο και μαζί να πετύχουμε στην ΤΣΣΚΑ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις