Αθήνα

°C

Κυριακή

25

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σινά – Αίγυπτος: Αποκεφαλισμός έξι πολιτών
ΚΟΣΜΟΣ

Σινά – Αίγυπτος: Αποκεφαλισμός έξι πολιτών

Σινά - Αίγυπτος: Ένοπλοι αποκεφάλισαν έξι πολίτες στο Σινά.

Σινά – Αίγυπτος: Εξακολουθεί να μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος μιας οργάνωσης τζιχαντιστών στο Σινά της Αιγύπτου. Την Τετάρτη ένοπλοι σκότωσαν έξι πολίτες σε ενέδρα. Επίσης, απήγαγαν άλλους τρεις πριν διαφύγουν στην έρημο. Η ενέδρα είχε στηθεί σε δρόμο δυτικά της Αλ Αρίς, της πρωτεύουσας της επαρχίας. Πηγή σε νοσοκομείο της περιοχής επιβεβαίωσε ότι έξι άνθρωποι διακομίστηκαν νεκροί σε νοσοκομείο. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα. «Δεν έχουμε μπορέσει να αναγνωρίσουμε» τα θύματα, πρόσθεσε η πηγή.

Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας αναπτύχθηκε στην περιοχή και απέκλεισε μεγάλους δρόμους στο Σινά. Αεροσκάφη έκαναν πτήσεις στην περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Σινά – Αίγυπτος: Εστία εξτρεμιστών ισλαμιστών

Το Βόρειο Σινά χαρακτηρίζεται εστία εξτρεμιστών ισλαμιστών. Οι τελευταίοι έχουν διαπράξει πολλές πολύνεκρες επιθέσεις, κυρίως εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών, στην περιοχή. Η δράση των εξτρεμιστών εντάθηκε μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ. Κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον Ιούλιο του 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Ο Μόρσι προερχόταν από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων και ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος, αλλά δίχασε τους Αιγύπτιους. Την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις στο Σινά έχει αναλάβει ο αιγυπτιακός βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις