Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τηλεφωνήματα – απάτη: Δήθεν τροχαία και χειρουργικές επεμβάσεις – Συνεχίζουν οι απατεώνες
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνήματα – απάτη: Δήθεν τροχαία και χειρουργικές επεμβάσεις – Συνεχίζουν οι απατεώνες

Τηλεφωνήματα - απάτη: Συνολικά σε έξι περιπτώσεις οι απατηλές προθέσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές, ενώ σε μία περίπτωση οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 82χρονη.

Τηλεφωνήματα – απάτη: Στο Ηράκλειο της Κρήτης συστήνονταν τηλεφωνικά σαν αστυνομικοί και στη Δράμα σαν γιατροί! Και στους δύο Νομούς της χώρας, τα μέλη των κυκλωμάτων της απάτης, ένα κοινό σκοπό είχαν. Να τρομοκρατήσουν και να παραλύσουν ιδιαίτερα ηλικιωμένους πολίτες, που τύχαινε να σηκώσουν το ακουστικό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην Κρήτη αυτός που τηλεφωνούσε έλεγε ότι ήταν αστυνομικός, ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο και απαιτούσε χρήματα για να αφήσει ελεύθερο τον δήθεν υπαίτιο του επίσης δήθεν τροχαίου. Στη Δράμα, αυτός που τηλεφωνούσε συστηνόταν σαν γιατρός και απαιτούσε χρήματα για δήθεν επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβάλει συγγενικό τους πρόσωπο, δήθεν πάλι θύμα τροχαίου. Τα μέλη των δύο συμμοριών έχουν πια ένα ακόμη κοινό μεταξύ τους.  Οι εγκληματικές τους οργανώσεις εξαρθρώθηκαν από τις τοπικές Αστυνομίας και αυτοί πήραν το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση που έδρασε στο Ηράκλειο,  από 17.05.2019 έως και την 14.07.2019, τα μέλη της, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν διαπράξει πέντε  απάτες, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.300 ευρώ και 1.000 δολαρίων Η.Π.Α., ενώ ενέχονται και σε τέσσερις  απόπειρες απάτης σε βάρος ισάριθμων πολιτών, από τους οποίους επιχείρησαν να υφαρπάξουν  άνω των 40.000 ευρώ και κοσμήματα. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν 43χρονος αλλοδαπός και 18χρονη ημεδαπή, ως μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία άτομα, 30χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί.

Τηλεφωνούσαν όλη την ημέρα

Τηλεφωνούσαν μαζικά και σε ακαθόριστο χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε τυχαίες σταθερές και κατά περίπτωση κινητές τηλεφωνικές συνδέσεις κατοίκων της περιοχής του Ηρακλείου επικαλούμενοι την ιδιότητα του αστυνομικού. Στη συνέχεια, όταν στην τηλεφωνική γραμμή απαντούσαν ηλικιωμένα άτομα, τότε οι δράστες τους προκαλούσαν ιδιαίτερη σύγχυση και φόβο επικαλούμενοι την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου, σε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα, προκειμένου “να αποφευχθεί  η φυλάκιση του οικείου προσώπου”.

Τα χρηματικά ποσά τα παραλάμβανε άλλο μέλος της οργάνωσης. Μια 81χρονη όμως κατάλαβε την απάτη, ενημέρωσε έγκαιρα την Αστυνομία, έκλεισε μαζί τους ραντεβού δήθεν για να δώσει τα χρήματα και τότε οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο ζευγάρι. Στη Δράμα, οι αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν τον “γιατρό”, καθώς έτσι εμφανιζόταν τηλεφωνικά στα υποψήφια θύματα 43χρονος αλλοδαπός.

Στη Δράμα “δρούσε” ο γιατρός

Ο δράστης, αναφέρει η Αστυνομία,  επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτες στη Δράμα, στους οποίους παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ζήτησε χρηματικά ποσά για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

Συνεργός παρίστανε τον ασθενή

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, άγνωστη γυναίκα-συνεργός του, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, παρακαλώντας για την… ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος! Συνολικά σε έξι περιπτώσεις οι απατηλές προθέσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές, ενώ σε μία περίπτωση οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 82χρονη ημεδαπή, πείθοντας την να παραδώσει στον 43χρονο, ο οποίος μετέβη στην οικία της, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις