Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φέγενορντ – Παναθηναϊκός 0-3: «Πράσινος» τρόμος στο Ρότερνταμ! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φέγενορντ – Παναθηναϊκός 0-3: «Πράσινος» τρόμος στο Ρότερνταμ! (vid)

Φέγενορντ - Παναθηναϊκός 0-3: Με γκολ των Μακέντα, Μπουζούκη και Βέργου ο Παναθηναϊκός νίκησε στο πρώτο φιλικό 3-0 τη Φέγενορντ μέσα στο «Ντε Κάιπ»

Φέγενορντ – Παναθηναϊκός 0-3: Για πρώτο φιλικό σκόρπισε τον τρόμο ο Παναθηναϊκός στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ, καθώς κατάφερε να νικήσει 3-0 τη Φέγενορντ. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του, ούτε ο Γιώργος Δώνης περίμεναν τέτοια εμφάνιση μετά από 15 μέρες προετοιμασίας. Δίχως κάποια μεταγραφή (ούτε ο Κολοβός δεν έχει ανακοινωθεί) και σίγουρα χωρίς να βρίσκεται η ομάδα σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Με αντεπιθέσεις για σεμινάριο και άμυνα που βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το μηδέν.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Δώνης χρησιμοποίησε τους βασικούς, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Με πολλούς διακριθέντες, καλό πρεσάρισμα και γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Κερασάκι στην τούρτα η αποτελεσματικότητα όλων των παικτών. Με τρεις διαφορετικούς σκόρερ που ανταποκρίθηκαν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Το σκορ άνοιξε στο 5′ ο Μακέντα, που έσπρωξε την μπάλα σε κενό τέρμα. Προηγήθηκε εξαιρετική συνεργασία του Χατζηθεοδωρίδη με τον Χατζηγιοβάννη και ασίστ του τελευταίου στον σκόρερ.

Σούπερ ο Χατζηθεοδωρίδης

Από τον ίδιο παίκτη, τον Χατζηθεοδωρίδη, ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ στο 22′. Κινήθηκε γρήγορα με την μπάλα, πάσαρα στον Χατζηγιοβάννη, του οποίου το σουτ αποκρούστηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στην επαναφορά ο Μπουζούκης έγραψε το 2-0. Η Φέγενορντ είχε δοκάρι στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μπερχάους και σταδιακά ανέβασε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο από το 60′ και μετά ο προπονητής της ελληνικής ομάδας χρησιμοποίησε παίκτες από την ακαδημία, αν εξαιρέσει κανείς τους Βέργο και Καμπετσή.

Η Φέγενορντ άσκησε έντονη πίεση αλλά οι πιτσιρικάδες το διαχειρίστηκαν και όχι μόνο κράτησαν το μηδέν, αλλά έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 72′. Από ωραία ατομική προσπάθεια του Εμμανουηλίδη και πάσα στον Βέργο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα, διαμορφώθηκε το 3-0. Γενικότερα, ήταν μια άκρως ενθαρρυντική εμφάνιση, για μια ομάδα που έδειξε να ελέγχει την κατάσταση και στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να επηρεάζεται από τις πολλές αλλαγές. Μοναδικό πρόβλημα η αδυναμία που έβγαλαν οι παίκτες του Δώνη στον αέρα στις στατικές φάσεις.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (46’ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (62’ Μαυρομμάτης), Πούγγουρας (75’ Αποστολάκης), Ινσούα (75’ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46’ Εμμανουηλίδης), Δώνης (62’ Αθανασακόπουλος), Μπουζούκης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (62’ Καμπετσής), Μακέντα (46’ Βέργος).

Δώνης: «Δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα»

Στήριξη από τον κόσμο, εμπιστοσύνη στους νέους και αποκήρυξη της μιζέριας ζήτησε ο Γιώργος Δώνης αμέσως μετά το φινάλε του φιλικού με τη Φέγενορντ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρος σε οποιαδήποτε ερώτηση δέχτηκε. “Εγώ δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα, αλλά στο πως οι παίκτες αφομοιώνουν αυτό που δουλεύουμε. Δεν έχουν έρθει οι νέοι παίκτες, αλλά είμαστε τώρα ένα επίπεδο καλύτερο από πέρυσι” τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: “Είναι σημαντικό ότι για 35 λεπτά είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα από πλευράς τακτικής. Και όταν είχαμε την μπάλα και όταν αμυνόμασταν. Γενικώς σε οργανωμένες επιθέσεις δεν είχαμε πρόβλημα. Είχαμε πρόβλημα στα στημένα. Το ξέραμε από πριν. Το έλεγα και στην προπόνηση”.

Σε γενικές γραμμές ο Δώνης ήταν πολύ ευχαριστημένος. “Η εικόνα είναι ενθαρρυντική. Όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο. Όταν βλέπεις νέα παιδιά, γεννημένα το 2001 και τους δίνεται η δυνατότητα σε τέτοιο γήπεδο να παίξουν το πρώτο τους ματς, είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, ώστε κάποια από αυτά στο μέλλον να αποδείξουν ότι μπορούν να πάρουν ευκαιρίες” είπε χαρακτηριστικά.

«Πρωταθλητισμός, χωρίς μιζέρια»

Για τους στόχους της νέας σεζόν υποστήριξε: “Φέτος, θέλω όλοι να μπουν στη διαδικασία πρωταθλητισμού. Όλοι να είναι στην πίεση. Θέλω να δω τη νοοτροπία αυτή για να δούμε ποιοι θα διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. Για τις μεταγραφές είναι καθαρά οικονομικό το θέμα. Το μπάτζετ έχει πάει λίγο παραπάνω και αυτό μας βοηθάει. Είναι και η επιλογή των παικτών, δε μετράει μόνο το οικονομικό, αλλά και οι συνθήκες. Προσπαθούμε να τους πείσουμε να παίξουν εδώ”.

Όσο για το μήνυμα του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν: “Προσπαθούμε πολύ να αποτινάξουμε τη μιζέρια. Εμένα ποτέ δε μου ταίριαξε. Δημιουργούμε κίνητρο. Όπως να μπουν νέοι παίκτες ή να βγαίνουν νωρίς τα διαρκείας. Όλοι μας να αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο. Θα είμαστε ταπεινοί, θα δουλεύουμε, αλλά πρέπει να έχουμε ενότητα. Όλοι να είναι δίπλα στην ομάδα. Να αφήσουμε τις εσωτερικές κόντρες που μας ταλαιπωρούν χρόνια και όταν εμφανιστούμε στο πρωτάθλημα να έχουμε άλλη νοοτροπία. Ο κόσμος να σκέφτεται πιο καλά για την ομάδα. Να τη στηρίξει, το έχουμε ανάγκη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις