Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοφία Νικολάου δικηγόρος: Από υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Νικολάου δικηγόρος: Από υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σοφία Νικολάου δικηγόρος: H Σοφία Νικολάου, προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής της ως νέας Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σοφία Νικολάου δικηγόρος: Τη θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής αναλαμβάνει η δικηγόρος Σοφία Νικολάου, που ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών, σημειώνοντας μια καλή εκλογική επίδοση, αφού συγκέντρωσε πάνω από 11.000 σταυρούς, στην πρώτη της φορά που δοκίμασε τις δυνάμεις της στην πολιτική, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.  Όπως ανέφερε η ίδια σε μήνυμά της στο twitter: «Αποτελεί μεγάλη πρόκληση η τοποθέτησή μου στη νευραλγική θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του.Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν.Τώρα είναι η ώρα για δουλειά».

Η Σοφία Νικολάου γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στο Πυργί Αυλωναρίου, στην Εύβοια. Το 1996 άρχισε τη φοίτησή της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2001. Επίσης, το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία. Το 2004 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και το 2005 ίδρυσε τη Δικηγορική Εταιρεία Σοφία Νικολάου και Συνεργάτες, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στο Ποινικό Δίκαιο, τo Εμπορικό και Φορολογικό Δίκαιο. Από το 2013 είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Δείτε ακόμη: 

Σοφία Νικολάου: Φινέτσα, μαχητικότητα και όραμα για την Ελλάδα 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις