Face App: Γέρος ο… Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και άλλοι – Φρενίτιδα με την εφαρμογή

ΕΛΛΑΔΑ

Face App: Γέρος ο… Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και άλλοι – Φρενίτιδα με την εφαρμογή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Face App: Η νέα εφαρμογή του facebook που μας... γερνάει, κάνει θραύση και στην πολιτική.

17.07.2019 | 17:13

Face App: Το Face App σπάει ταμεία από την στιγμή που το ανακάλυψαν οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων. Η εφαρμογή αυτή «γερνάει» όποιον το επιθυμεί και θέλει να δει τον εαυτό του πως θα είναι σε βαθιά γεράματα. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 από τη ρωσική εταιρία Wireless Lab. Η τελευταία, όμως, έκδοση του λογισμικού προσφέρει πολύ πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα στις φωτογραφίες των χρηστών, γεγονός που οφείλεται στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Διαθέσιμη σε iOS και Android, η εφαρμογή παρέχει μια πληθώρα φίλτρων, πολλά εκ των οποίων είναι επί πληρωμή. Ωστόσο, το φίλτρο «ηλικία» είναι εντελώς δωρεάν. Γι’αυτό τον λόγο, το FaceApp μετρά πάνω από 700.000 downloads στο Google Play.

Πέρα, όμως, από το φίλτρο που σας βάζει μερικά χρόνια, υπάρχει επίσης το φίλτρο «νέος», που ανανεώνει την όψη του προσώπου σας.  Εμείς, αφού παίξαμε στο FaceApp με τις δικές μας φωτογραφίες, πήραμε φωτογραφίες των πολιτικών αρχηγών και τους «γεράσαμε». Δείτε πως θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος της Ελληνική Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Face App: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Face App: Αλέξης Τσίπρας
Face App: Φώφη Γεννηματά
Face App: Δημήτρης Κουτσούμπας
Face App: Κυριάκος Βελόπουλος
Face App: Γιάνης Βαρουφάκης
Face App: Κώστας Καραμανλής
Face App: Γιώργος Παπανδρέου
Face App: Αντώνης Σαμαράς

Face App: Αξίζει;

Τα φίλτρα αυτά εφαρμόζονται ακόμη και σε φωτογραφίες που έχουν ήδη υποστεί κάποια επεξεργασία, επομένως υπάρχει η δυνατότητα να κινηθείτε μπροστά και πίσω στον χρόνο. Την ίδια στιγμή, όπως πολλές ακόμη εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, έτσι και το FaceApp έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό. Συγκεκριμένα, το φίλτρο «Hotness», που κάνει το πρόσωπο του χρήστη να φαίνεται πιο ελκυστικό, ουσιαστικά προωθεί έναν τύπο ομορφιάς που βασίζεται στο λευκό δέρμα και στα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε αν όντως αξίζει τον κόπο να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας με τέτοιου είδους εφαρμογές…

Exit mobile version