Suzanne Eaton: Ο δολοφόνος, το βίντεο από τη σπηλιά και το φρικτό τέλος της βιολόγου (pics-vids)

ΕΛΛΑΔΑ

Suzanne Eaton: Ο δολοφόνος, το βίντεο από τη σπηλιά και το φρικτό τέλος της βιολόγου (pics-vids)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Suzanne Eaton: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton που φαίνεται ότι φτάνει στην πλήρη εξιχνίαση της.

16.07.2019 | 09:01

Suzanne Eaton: Στην σύλληψη 27χρονου αγρότη που διέμενε στην περιοχή του Μάλεμε προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι αστυνομικές αρχές των Χανίων για την ανθρωποκτονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον. Ο 27χρονος πατέρας δύο παιδιών, προσήχθη το μεσημέρι στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας στους αστυνομικούς ομολόγησε την πράξη του. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 27χρονο μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών στην προσπάθεια των αρχών για άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως αναφέρει το cretapost.gr ο 27χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της βιολόγου, γνώριζε «σαν την παλάμη του χεριού του» την ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton.

Ο νεαρός άνδρας, οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, διατηρούσε περιουσία στη θέση Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, όπου βρίσκεται και το γερμανικό δαιδαλώδες καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκε το σώμα της άτυχης επιστήμονα σε προχωρημένη σήψη. Ο φερόμενος ως δολοφόνος της 60χρονης βιολόγου επεδείκνυε ιδιαίτερη ροπή στην εξερεύνηση της φύσης και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του cretapost πριν από τρία περίπου χρόνια είχε εξερευνήσει τη σπηλιά και μάλιστα είχε καταγράψει την προσπάθειά του αυτή σε video που ανάρτησε στο κανάλι που διατηρεί στην πλατφόρμα του YouTube.

Suzanne Eaton: Το μαρτύριό της

Το γεγονός ότι ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνώριζε την ύπαρξη του γερμανικού καταφυγίου κοντά στο Μάλεμε, ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στα ίχνη του τους αστυνομικούς οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Σούζαν Ίτον. Φρίκη προκαλούν όσα φέρεται να είπε στην απολογία του ο 27χρονος φερόμενος δολοφόνος, για το πώς δολοφόνησε την Αμερικανίδα βιολόγο .Σύμφωνα με τα όσα γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, φέρεται να ομολόγησε πως ηδονίστηκε στη θέα της 60χρονης, και ακολούθως οδηγήθηκε στη δολοφονία της.

Οι τελευταίες στιγμές της άτυχης γυναίκας ήταν μαρτυρικές, αφού όπως ανέφερε ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητο δύο-τρεις φορές, «πάνω κάτω», στην άκρη του δρόμου που την είδε, την έβαλε στο πορτμπαγκάζ του οχήματός του και όταν αυτή άρχισε να χτυπάει, σταμάτησε και της έριξε μερικές μαχαιριές για να την αποτελειώσει. Όπως είπε, όταν η επιστήμονας συνέχισε και πάλι να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, την έπνιξε με τα χέρια του.

Suzanne Eaton: Ο 27χρονος πάσχει από βαριά ψυχιατρικά προβλήματα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το cretalive, η ομολογία του ωστόσο δεν φαίνεται να κλείνει γι’ αυτούς την υπόθεση, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «κάτι κρύβει… δεν λέει όλη την αλήθεια». Για το λόγο αυτό και συνεχίζουν την εξέτασή του, σε στενή επικοινωνία με τους ιατροδικαστές. Στόχος να δεθεί όσο περισσότερο γίνεται η υπόθεση και τα αποδεικτικά στοιχεία να είναι ατράνταχτα.

Ο 27χρονος φέρεται να έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις, παρά τις λεπτομέρειες που έδωσε όλες αυτές τις ώρες για το πώς έφτασε να σφίξει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της βιολόγου. Επιμένει ότι «την είδε κι ήθελε να της κάνει κακό», ωστόσο – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – τα κενά ακόμα είναι πολλά! Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες θέλουν τον 27χρονο να πάσχει από βαριά ψυχιατρικά προβλήματα.

Suzanne Eaton: Τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν

Πέρα από το περιεχόμενο της ομολογίας του 27χρονου αυτού καθαυτού, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν ενδελεχώς την υπόθεση, αξιοποίησαν μια σειρά στοιχείων, τα οποία θα συσχετιστούν πλήρως μόλις θα έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τη νεκροψία και νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης βιολόγου. Πέρα από την περιουσία που είχε στην περιοχή ο νεαρός προσαχθείς και το γεγονός ότι γνώριζε πολύ καλά την ύπαρξη του γερμανικού καταφυγίου, εντοπίστηκαν πολύ κοντά στο σημείο ίχνη από τους τροχούς αυτοκινήτου το οποίο πιθανολογείται ότι ανήκει στην ιδιοκτησία του.

Παράλληλα όταν πέταξε το άψυχο σώμα της Αμερικανίδας στο εσωτερικό του σπηλαίου το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε μαζί του, βρισκόταν σε λειτουργία, αφήνοντας έτσι ψηφιακά ίχνη που μπορούσαν εύκολα να ανιχνευτούν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Τα ίχνη των τροχών του αυτοκινήτου του 27χρονου φαίνεται ότι ήταν και το πρώτο στοιχείο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή του. Η βιολόγος είχε ταξιδέψει στην Κρήτη για ένα επιστημονικό συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας, όταν χάθηκαν τα ίχνη της. Η 60χρονη Αμερικανίδα είχε εξαφανιστεί στις 4 Ιουλίου και η σορός της εντοπίστηκε έπειτα από πέντε ημέρες μέσα στη σπηλιά, ενώ είχε προηγηθεί πρωτοφανής κινητοποίηση μετά την εξαφάνισή της.

Exit mobile version