Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή περιπολικού: Αξιωματικός άφησε στο όχημα τα κλειδιά – Έρευνες για διοικητικές ευθύνες
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή περιπολικού: Αξιωματικός άφησε στο όχημα τα κλειδιά – Έρευνες για διοικητικές ευθύνες

Κλοπή περιπολικού: Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την κλοπή του υπηρεσιακού οχήματος που υπάγεται στη Διεύθυνση Μεταγωγών βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Κλοπή περιπολικού: Διπλή έρευνα από υπηρεσίες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη για τη διερεύνηση ποινικών και διοικητικών ευθυνών, σχετικά με την κλοπή υπηρεσιακού αυτοκινήτου, της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, η οποία καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος και προβλήθηκε από τον ALPHA.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τη μία οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης ψάχνουν να εντοπίσουν το κλεμμένο συμβατικό αστυνομικό όχημα, ενώ από την άλλη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ψάχνει να βρει τις υπηρεσιακές ευθύνες καθώς το αστυνομικό όχημα ήταν στην κατoχή του υποδιοικητή της υπηρεσίας ο οποίος όμως τελούσε εν αδεία. Συγκεκριμένα η αστυνομία σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “παράλληλα, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού σε υπηρεσιακό επίπεδο, με ελεγχόμενο ανώτερο Αξιωματικό της ίδιας Διεύθυνσης, ο οποίος μετέβη στην παραπάνω περιοχή με το υπηρεσιακό όχημα, ενώ βρισκόταν σε κανονική άδεια”.

Το σοβαρότατο περιστατικό που πλήττει το γόητρο της Αστυνομίας αλλά προκαλεί ακόμη έναν πονοκέφαλο στη Διεύθυνση Μεταγωγών από την οποία πρόσφατα κρατούμενοι κατάφεραν να αρπάξουν τα υπηρεσιακά όπλα των φρουρών και να διαφύγουν- συνελήφθησαν τρεις από τους τέσσερις- συνέβη στις 9 και 30 το πρωί της Δευτέρας. Ο ανώτερος αξιωματικός της Διεύθυνσης Μεταγωγών, οδηγώντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στάθμευσε για λίγο έξω από περίπτερο, σε κεντρική και πολυσύχναστη πλατεία, στο Ίλιον. Αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο, έκλεισε την πόρτα και κατευθύνθηκε σε άλλο κατάστημα προκειμένου να πάρει έναν καφέ.

Ήταν αρκετό για τον δράστη

Ήταν αρκετό για τον δράστη, ο οποίος είδε προφανώς τη σκηνή και τα κλειδιά στη μίζα, να αρπάξει το αυτοκίνητο. Όσο ο αξιωματικός περίμενε να φτιάξουν τον καφέ, εκείνος μπήκε στη θέση του οδηγού, πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Όταν ο αξιωματικός βγήκε από το κατάστημα και είδε ότι το υπηρεσιακό όχημα είχε κάνει “φτερά”, ενημέρωσε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων και ομάδες αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα έως χθες τη νύχτα, τουλάχιστον.

“Θέμα γοήτρου” η ανεύρεση του οχήματος

Στις έρευνες έχουν μπει βέβαια και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που ερευνούν όλα τα πιθανά σημεία και τους ύποπτους στην περιοχή και πάνω από αυτή για να βρουν το αυτοκίνητο καθώς θεωρείται και “θέμα γοήτρου” για την ΕΛ.ΑΣ. Η απίστευτη σκηνή κατά την οποία το αυτοκίνητο ανοίγει… φτερά με τον δράστη στο τιμόνι να πατάει το γκάζι, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας καταστήματος και προβλήθηκε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του alpha. Aυτό το βίντεο είναι ένα από τα στοιχεία τα οποία μελετά η Αστυνομία για να αντλήσει κάποια δεδομένα.

Ψάχνουν κι άλλες κάμερες

Ήδη έχουν αναζητηθεί και άλλες καταγραφές από κάμερες ασφαλείας άλλων καταστημάτων η οργανισμών, ακριβώς στις πιθανές διαδρομές που έχει πραγματοποιήσει ο δράστης της κλοπής. Σ’ αυτά τα βίντεο, αν στο μεταξύ δεν έχει ακόμη εντοπιστεί το αστυνομικό αυτοκίνητο, ίσως “δουν” το πρόσωπο του οδηγού και φθάσουν στη λύση της υπόθεσης.

Πιθανολογείται ότι ο δράστης τη κλοπής, δεν γνώριζε καν ότι το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο με τα κλειδιά πάνω στο τιμόνι ανήκει σε αστυνομική υπηρεσία. Μη θέλοντας να χειροτερέψει την πράξη του, πιθανόν πιστεύεται ότι θα το εγκαταλείψει κάπου για να βρεθεί από την Αστυνομία. Εκτός κι αν φοβηθεί ότι θα ανιχνευτούν αποτυπώματα και θελήσει να το εξαφανίσει δια παντός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις