AEK – Μακάμπι Νετάνια 1-1: Άρεσε αλλά της έλειπε ο φορ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK – Μακάμπι Νετάνια 1-1: Άρεσε αλλά της έλειπε ο φορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

ΑΕΚ - Μακάμπι Νετάνια 1-1: Στην καλύτερή της εμφάνιση μέχρι τώρα στην προετοιμασία η ΑΕΚ έφερε 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια και έχασε πολλές ευκαιρίες

16.07.2019 | 00:37

ΑΕΚ – Μακάμπι Νετάνια 1-1: Αυτό το δείγμα ήταν πράγματι θετικό για την ΑΕΚ που έφερε 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια, σε ακόμη ένα φιλικό στο Κίελτσε της Πολωνίας. Η προετοιμασία της «Ενωσης» συνεχίζεται και ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Μιγκέλ Καρντόσο είδε ξεκάθαρα κάποια πράγματα που θέλει να περάσει στη φιλοσοφία της ομάδας. Μπορεί να μην ήρθε η νίκη, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν δημιουργική, κυριάρχησε για μεγάλο διάστημα και έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο μοιραίος παίκτης καθώς με τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν θα μπορούσε να δώσει τη νίκη. Ιδιαίτερα εμφανής πάντως ήταν η απουσία ενός καθαρόαιμου φορ, που θα μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με τον Νέλσον Ολιβέιρα, που είναι έτοιμος να κλείσει για παράδειγμα και τον Λιβάγια στον ρόλο που του ταιριάζει, η ΑΕΚ θα ήταν σίγουρα πιο αποτελεσματική. Μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα έχει το χρόνο να δουλέψει 0 Πορτογάλος προπονητής, αλλά ώσπου να ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τα περιθώρια είναι πιο στενά.

Εφαρμογή του πλάνου

Σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα φιλικά με Γκόρνικ Ζάμπρζε και Τρέντσιν η «Ενωση» ήταν πιο φρέσκια και είχε περισσότερη ενέργεια. Γι’ αυτό και κυριάρχησε σε μεγάλα διαστήματα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Από το ξεκίνημα ήταν ανώτερη της Μακάμπι και στο 22′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πλασέ του Μάνταλου, έπειτα από πάσα του Λιβάγια. Οι δυο τους ήταν και οι κορυφαίοι του αγώνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν διακρίθηκαν.

Ακόμη καλύτερη ήταν η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε τον απόλυτο έλεγχο και έκανε πολλές ευκαιρίες, οι οποίες δεν έγιναν γκολ είτε γιατί έλειπε ο κλασικός γκολτζής είτε διότι ο Λιβάγια δεν είχε το καθαρό μυαλό να σημαδέψει σωστά. Η Μακάμπι έκανε νωρίς το 1-1 αλλά δεν έπεισε με την εμφάνισή της. Ήταν τυχερή μάλιστα γιατί το γκολ προήλθε από μακρινό φάουλ του Γκολομάρ στο 53′. Ο Μπάρκας δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς η εκτέλεση ήταν εκπληκτική.

Η σύνθεση της ΑΕΚ:

Μπάρκας (64′ Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (64′ Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69′ Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72′ Γαλανόπουλος), Κλωναρίδης, Ζεράλδες, Μάνταλος (77′ Ντέλετιτς), Λιβάγια.

*Το πρωί της Τετάρτης στις 10:30 η ΑΕΚ δίνει ακόμη ένα φιλικό επί πολωνικού εδάφους με αντίπαλο την Σταλ Στάλοβα. Αμέσως μετά τη λήξη η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Καρντόσο: «Θέλουμε ενίσχυση»

Οταν ο προπονητής της ΑΕΚ Μιγκέλ Καρντόσο ρωτήθηκε για τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, τον Ντανιέλε Βέρντε και τον Νέλσον Ολιβέιρα, δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως. «Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε ενίσχυση» είπε, ενώ για το παιχνίδι υποστήριξε: «Υπήρχαν στιγμές που στο πρώτο ημίχρονο κάναμε όσα θέλαμε και στιγμές που δεν κάναμε όσα θέλαμε. Στο ημίχρονο εξήγησα στους παίκτες πως όταν κρατάμε τη μπάλα και πιέζουμε είμαστε άνετα και όταν δεν συμβαίνει αυτό, τρέχουμε περισσότερο. Οι παίκτες το κατάλαβαν. Στο δεύτερο μέρος είχαμε καλύτερη εικόνα, δημιουργήσαμε αυτά που θέλαμε, η ομάδα είχε μεγαλύτερη ισορροπία. Τα πήγαμε καλύτερα. Ο αντίπαλος μας είχε δυο τρεις ευκαιρίες, εμείς περισσότερες και το σκορ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα αποτελέσματα όμως είναι θετικά και συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Τις τελευταίες δυο ημέρες μειώσαμε την ένταση ώστε οι παίκτες να είναι φρέσκοι, ξεκούραστοι και να δούμε αυτά που ζητάμε».

Exit mobile version