Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιολόγος – Κρήτη: Συνελήφθη ο δολοφόνος της Suzanne Eaton
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολόγος – Κρήτη: Συνελήφθη ο δολοφόνος της Suzanne Eaton

Βιολόγος - Κρήτη: Τέλος στο θρίλερ της δολοφονίας της Suzanne Eaton φαίνεται πώς έδωσε η αστυνομία, καθώς κρατείται ένας 27χρονος που φέρεται να έχει ομολογήσει το έγκλημα.

Βιολόγος – Κρήτη: Ένας άνδρας κρατείται από το μεσημέρι της Δευτέρας για τη στυγερή δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σουζάν Ίτον, που είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν νεαρό, 27 ετών από την Κίσσαμο που μένει στο Μάλεμε και ο οποίος ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του. Ο δράστης, παρά τις προσπάθειές του να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα που διέπραξε, φαίνεται ότι υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε τεχνηέντως μεταφερθεί, τοποθετηθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό αρχικώς με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

Η βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Βιολόγος – Κρήτη: Το σκοτεινό τετ-α-τετ και ο μαρτυρικός θάνατος

Οι τελευταίες στιγμές της φαίνεται πως ήταν μαρτυρικές. Αντιστάθηκε και πάλεψε με σθένος για να γλιτώσει από τα χέρια του δολοφόνου της, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, φέρεται να την “καθήλωσε” με μερικές μαχαιριές στα πλευρά. Η γυναίκα έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά τα οποία όμως δεν επέφεραν τον θάνατό της αλλά πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός με τον δράστη πιθανόν να την έκλεισε το στόμα και την μύτη με τα χέρια του.

Βιολόγος – Κρήτη: Το χρονικό του εντοπισμού της άτυχης βιολόγου

Μισή ώρα μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι εξερευνητές εντόπισαν εντελώς τυχαία στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά και 8-10 χλμ. μακριά από το Κολυμπάρι που εξαφανίστηκε η βιολόγος, ένα πτώμα εντός μία σπηλιάς που αποτελεί παλιό καταφύγιο και πολυβολείο των Γερμανών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε κατάσταση σοκ κάλεσαν τις Αρχές και από τα ξημερώματα αποκλείστηκε ο χώρος και ερευνήθηκε διεξοδικά και με προσοχή καθώς πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο που σε αρκετά σημεία τελεί υπό κατάρρευση.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης οι δύο ιατροδικαστές που έφεραν σε πέρας την αυτοψία στην σορό και ανέλαβαν και την νεκροψία-νεκροτομή σήμερα. Η είσοδος της στοάς εμφάνιζε κατολίσθηση, είχε κλαδιά, στο εσωτερικό της είναι δαιδαλώδης και γενικά έπρεπε να γνώριζε κάποιος τον χώρο για να πάει και δεν ήταν εύκολο να εισέλθει σε αυτόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις