Βιολόγος – Κρήτη: Πατέρας ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης – Σεξουαλικό το κίνητρο

ΕΛΛΑΔΑ

Βιολόγος – Κρήτη: Πατέρας ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης – Σεξουαλικό το κίνητρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βιολόγος - Κρήτη: Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

15.07.2019 | 19:31

Βιολόγος – Κρήτη: Παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών είναι ο 27χρονος κάτοικος Κισσάμου, που ομολόγησε την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton (Σούζαν Ίτον). Ταυτόχρονα, όμως, φέρεται πως είναι και ηδονοβλεψίας γνωστός στην περιοχή της Κρήτης, γι’ αυτό άλλωστε στράφηκαν προς αυτόν οι έρευνες της Ασφάλειας. Ο 27χρονος έχει δώσει μόνο προφορική ομολογία, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είδε την 60χρονη γυναίκα να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή όπου διατηρεί κτήμα, ερεθίστηκε και για να την ακινητοποιήσει, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ως τώρα, πάντως, δεν έχει ομολογήσει ότι την βίασε, αλλά έδωσε γενετικό υλικό, το οποίο συγκρίνεται με τα ευρήματα στην σορό της 60χρονης Suzanne Eaton.

Ο νεαρός εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει, κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Suzanne Eaton, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του. Ο 27χρονος ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου, που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν, «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», η 60χρονη φαίνεται να πάλεψε για την ζωή της με τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως η ίδια κατάφερε να «αποσπάσει» το DNA του δράστη που διέπραξε τη δολοφονία. Μάλιστα, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγμα από τα νύχια της, ενώ βρέθηκαν πάνω της τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.

Αυτό είναι το καταφύγιο που βρέθηκε νεκρή

Η βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Βιολόγος – Κρήτη: Συλλυπητήρια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης της Suzan Eaton, απέστειλε το παρακάτω τηλεγράφημα προς τους οικείους της εκλιπούσης:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἐντιμολογιώτατον Κωνσταντῖνον Ζορμπᾶν,

Γενικόν Διευθυντήν Ὀρθοδόξου Ἀκαδημίας Κρήτης,

Κολυμπάρι – Χανιά.

Μετά βαθείας λύπης πληροφορηθέντες τραγικόν αὐτόθι συμβάν ἐκφράζομεν συμπάθειαν Μητρός Ἐκκλησίας καί προτρεπόμεθα ὅπως διαβιβάσητε τά συλλυπητήρια ἡμῶν τῇ πενθούσῃ οἰκογενείᾳ τῆς θανούσης. Αἰωνία ἡ μνήμη αὐτῆς!

Πατριάρχης Βαρθολομαῖος

Βιολόγος – Κρήτη: Πώς κατέληξαν στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας αυτήν την ιδιαιτερότητα, εξέτασαν το σήμα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμψε από το σημείο, την ημέρα που εξαφανίστηκε η επιστήμονας. Επιπλέον, φαίνεται πως ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που φέρεται να έχει θάψει τη σορό της 60χρονης Βιολόγου από την Αμερική. Επιπλέον, οι Αρχές φαίνεται πως προσανατολίζονταν σε άνδρα, ιδιαίτερα μυώδη, καθώς η Σούζαν είχε εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση, αλλά και μαύρη ζώνη στο Τάε Κβον Ντο.

Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό αρχικώς με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

 

Exit mobile version