Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θανάτωση γάτας – ποινή: «Βαριά» καμπάνα σε εκπαιδευτική στη Λαμία
ΕΛΛΑΔΑ

Θανάτωση γάτας – ποινή: «Βαριά» καμπάνα σε εκπαιδευτική στη Λαμία

Θανάτωση γάτας - ποινή: Δεν άντεξε ο γατούλης που πυροβολήθηκε από εκπαιδευτικό σε χωριό του Δήμου Λαμιέων τα προηγούμενα 24ωρα.

Θανάτωση γάτας – ποινή: Ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ επέβαλλε το Δικαστήριο της Λαμίας σε έναν λυκειάρχη ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε σε χωριό του Δήμου Λαμιέων μια γάτα προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας. Όπως περιέγραφε στο δικαστήριο αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας αεροβόλο όπλο, σημάδεψε τη γάτα που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και την πυροβόλησε. Το άτυχο ζώο δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη μένοντας έτσι παράλυτο. Το ζώο μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να χειρουργηθεί, ωστόσο δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή. Όπως γράφει το lamianow.gr από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του δηλώνοντας φιλόζωος αφού και ο ίδιος όπως ανέφερε έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια.

Το δικαστήριο όμως δεν φαίνεται να πείστηκε από τα λεγόμενά του και έτσι του επέβαλε την ποινή φυλάκισης και το χρηματικό πρόστιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αναμένεται να καταθέσει έφεση. Ο φιλοζωικός σύλλογος απευθύνθηκε σε ιατρείο στην Λάρισα προκειμένου οι κτηνίατροι να αποφανθούν για την κατάσταση του γατούλη αλλά και το πως θα μπορούσε να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει σφηνωθεί στην ραχοκοκαλιά του και μάλιστα είχε βρεθεί άκρη αλλά δυστυχώς το άτυχο ζώο δεν άντεξε. “Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της εκπαίδευσης”, τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας, που βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να “υπερασπιστεί” το γατάκι.

Δείτε ακόμη:

Αυστραλία: Εκατομμύρια θα θανατωθούν με δηλητηριασμένα λουκάνικα από αεροπλάνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις