Κεντέρης Πατουλίδου μαζί: Συνάντηση μετά από χρόνια – Πόζαραν αγκαλιά

ΕΛΛΑΔΑ

Κεντέρης Πατουλίδου μαζί: Συνάντηση μετά από χρόνια – Πόζαραν αγκαλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κεντέρης Πατουλίδου μαζί: Η Βούλα Πατουλίδου και ο Κώστας Κεντέρης συναντήθηκαν στα Ζαγοροχώρια και πόζαραν αγκαλιασμένοι μετά από χρόνια.

15.07.2019 | 20:39

Κεντέρης Πατουλίδου μαζί: Η Βούλα Πατουλίδου και ο Κώστας Κεντέρης συναντήθηκαν στα Ζαγοροχώρια και πόζαραν μαζί για μια φωτογραφία. Οι δύο πρώην αθλητές, που έγραψαν τη δική τους «χρυσή» ιστορία στον ελληνικό στίβο, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που διατηρεί ο Κώστας Κεντέρης στο Μικρό Πάπιγκο. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που έχει βραβευτεί ως το «Καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη». Η Βούλα Πατουλίδου ταξίδεψε στην περιοχή και συναντήθηκε με τον καλό της φίλο.

Ο Κώστας Κεντέρης δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο Instagram με το οποίο δεν ασχολείται ενεργά. Η φωτογραφία με τη Βούλα Πατουλίδου είναι μία από τις ελάχιστες αναρτήσεις που έχει κάνει ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ο οποίος έχει κάνει μόλις 21 αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό. Να θυμίσουμε πως η Βούλα Πατουλίδου πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα με εμπόδια στη Βαρκελώνη το 1992, ενώ ο Κώστας Κεντέρης στα 200 μέτρα στο Σίδνεϊ.

Κώστας Κεντέρης: Από τα μετάλλια στο ντόπινγκ

Γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 1973 στην πόλη της Μυτιλήνης από τον Κεντέρη Δημήτριο και τη Χρυσούλα Κεντέρη. Ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1983 στον Αρίωνα Μυτιλήνης– αρχικά με το άλμα εις μήκος – αγώνισμα στο οποίο και σημειώνει τις πρώτες του επιτυχίες σε σχολικούς πανελλήνιους αγώνες.

Ο πρώτος του προπονητής ήταν ο Γρηγόρης Κοντός, ο οποίος τον προέτρεψε να αφήσει το μήκος και να ασχοληθεί με τα 200 και 400 μέτρα. Με τον Κοντό προπονήθηκε για 9 χρόνια. Μεγαλύτερη επιτυχία που σημείωσε μαζί του ήταν η πρώτη θέση σε Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στα 400 μέτρα (47.79).

Ο Κώστας Κεντέρης ήταν μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς και πιθανότατα ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που θα έπαιρνε μέρος στην τελετή έναρξης.

Ωστόσο, μία μέρα πριν την τελετή, ο Κεντέρης και η συναθλήτριά του Κατερίνα Θάνου δεν παρέστησαν σε έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα με μηχανή κατά την προσπάθειά τους να σπεύσουν στο Ολυμπιακό Χωριό ώστε να υποβληθούν στο τεστ.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κεντέρη, ενημερώθηκε για την κλήση της ΔΟΕ για τον έλεγχο 60 λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας. Αργότερα, η έρευνα έδειξε ότι το ατύχημα ήταν προσχεδιασμένο και εικονικό, ενώ η εισαγωγή και παραμονή τους στο νοσοκομείο ΚΑΤ έγινε μετά από «τηλεφωνική εντολή».  Στον απόηχο των γεγονότων, ο Κεντέρης και η Θάνου ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τους Αγώνες στις 18 Αυγούστου, μετά από την απολογία τους στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ.

Τον Ιούνιο του 2005 όμως, οι αθλητές αθωώθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ λόγω αμφιβολιών. Αντίθετα, στον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, επεβλήθη ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων από κάθε αθλητική δραστηριότητα, γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους αθλητές του για την κλήση σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά απαλλάχθηκε των κατηγοριών για την υπόθεση εμπορίου αναβολικών ουσιών.

Βούλα Πατουλίδου: Οι Ολυμπιάδες και η πολιτική

Η Βούλα Πατουλίδου γεννήθηκε στη Φλώρινα στις 19 Μαρτίου του 1965. Είναι η πρώτη γυναίκα χρυσή ολυμπιονίκης στην Ελλάδα. Ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδας σε πέντε Ολυμπιάδες (τις χρονιές: 1988, 1992, 1996, 2000 και 2004). Ήταν, ως αθλήτρια, μέλος του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ. Γεννήθηκε στον Τριπόταμο Φλωρίνης στις. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) και φέρει το βαθμό της υποπλοιάρχου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στη πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1988 στη Σεούλ, κατέλαβε τη 15η θέση στα 100μ. Στις 5 Αυγούστου του 1992, κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη Βαρκελώνη στα 100 μ. εμπόδια με επίδοση 12.64, φωνάζοντας “Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!”. Επρόκειτο για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στον στίβο από το 1912. Δύο χρόνια νωρίτερα, στους Βαλκανικούς Αγώνες, πήρε χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. και στα 100 μ. με εμπόδια. Στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ.

Λίγο μετά εισήλθε στο στίβο της πολιτικής και βρέθηκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν υποψήφια Νομάρχης στη Θεσσαλονίκη το 2006, ηττήθηκε όμως στις εκλογές από τον Νομάρχη και μετέπειτα Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στις 27 Ιουνίου 2006 παρουσίασε το συνδυασμό της “Για τη Θεσσαλονίκη”. Μετά την αποτυχία της στις εκλογές, παραιτήθηκε και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στις ελληνικές Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2014, που διεξήχθησαν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και οι επαναληπτικές εκλογές έγιναν την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 συμμετείχε στον συνδυασμό Απόστολος Τζιτζικώστας “Αλληλεγγύη Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία” και εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version