Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαχριστόπουλος – Κουρουμπλής: Τέλος το θρίλερ για την τελευταία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαχριστόπουλος – Κουρουμπλής: Τέλος το θρίλερ για την τελευταία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ

Παπαχριστόπουλος - Κουρουμπλής: Παναγιώτης Κουρουμπλής και Θανάσης Παπαχριστόπουλος είχαν διαφορά μόλις πέντε ψήφων.

Παπαχριστόπουλος – Κουρουμπλής: Στον Θανάση Παπαχριστόπουλο πήγε η τελευταία βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β2 περιφέρεια του δυτικού τομέα Αθηνών, μία εβδομάδα μετά τη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε μείνει εκτός Βουλής για διαφορά πέντε ψήφων με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρουμπλής έμεινε εκτός Βουλής για πέντε ψήφους διαφορά, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ζήτησε επανακαταμέτρηση, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το skai.gr – ολοκληρώθηκε και η τελική διαφορά ανήλθε στους έξι ψήφους, οπότε και επικυρώθηκε η εκλογή του κ. Παπαχριστόπουλου. Ο Βουλευτής καταλαμβάνει την τελευταία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ με 13.912 σταυρούς.

Υπενθυμίζεται ότι στο Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τέσσερις βουλευτές: Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Βίτσα, Χαρά Καφαντάρη και τελευταίο τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.  Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας πριν λίγα 24ωρα στο enikos.gr αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας πως δεν έχει να χωρίσει κάτι με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Περνάμε το μαρτύριο της σταγόνας, ήταν έξι ψήφοι και ο Παναγιώτης κατέθεσε ένσταση, όπως ήταν λογικό, διότι δεν μιλάμε για μία διαφορά 100-200. Άλλωστε, δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί του. Έχω μάθει στη ζωή μου να κερδίζω, αλλά και να χάνω», είπε και… κέρδισε.

Στο μεταξύ, σήμερα στήθηκε κάλπη ξανά, για τις εθνικές εκλογές, στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για εκείνο από το οποίο είχε κλαπεί η κάλπη, την προηγούμενη Κυριακή, ημέρα που έγιναν οι βουλευτικές εκλογές.

Βίντεο: Όλες οι φορές που είπε ο Παπαχριστόπουλος πως θα παραδώσει την έδρα του

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι Έλληνας δερματολόγος και πολιτικός. Γεννήθηκε το 1947 στο Ξυλόκαστρο. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών και εξειδικεύτηκε στη δερματολογία Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία αποχώρησε το 2013. Την ίδια χρονιά εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Επίσης, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μαζί με τον Βασίλη Κόκκαλη.

Τον Ιανουάριο του 2019 υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και υποστήριξε την κυβέρνηση στο έργο της για την ολοκλήρωση της αλλαγής ονομασίας της πΓΔΜ.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2019 διαγράφηκε από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συνεχίζοντας ως ανεξάρτητος βουλευτής και λίγες ώρες αργότερα παρέδωσε και τη βουλευτική έδρα.

Συγκεκριμένα, ύστερα από μία περίοδο έντονης φημολογίας και συζητήσεων,που από διάφορα ΜΜΕ χαρακτηρίστηκε ως «πολιτικό σήριαλ» ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υποσχέθηκε να παραδώσει την έδρα του μετά την υπερψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών, κάτι που αρχικά δεν έπραξε, με αποτέλεσμα την οριστική διαγραφή του από το κόμμα με εντολή του Πάνου Καμμένου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Παπαχριστόπουλος: Γιατί τον… αγαπήσαμε

Παπαχριστόπουλος: Δεν έχω αυτοκίνητο – Χάλασε το αυτοκίνητο

Παπαχριστόπουλος: Και να μην υπήρχε η FYROM θα έπρεπε να την εφεύρουμε

Παπαχριστόπουλος: Είδαμε πού φτάσαμε με το LSE και το Harvard

Τζανακόπουλος: Θα τα πούμε όλα στους Ευρωπαίους – Παπαχριστόπουλος: Δεν θα κλαψουρίσουμε

Παπαχριστόπουλος: Βρέχει δις

Παπαχριστόπουλος: Πήγα για μπάνιο στη Βούλα και δεν βρήκα καμία πετρελαιοκηλίδα

Ο Παπαχριστόπουλος τάζει τα πάντα

Παπαχριστόπουλος πριν και μετά για την έδρα του και την συμφωνία των Πρεσπών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις