Σουηδία – αεροσκάφος: Εννέα νεκροί από συντριβή σε ποταμό – Τραγικό βίντεο

ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία – αεροσκάφος: Εννέα νεκροί από συντριβή σε ποταμό – Τραγικό βίντεο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σουηδία - αεροσκάφος: Η αστυνομία στην Σουηδία ανακοίνωσε πως και οι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος που συνετρίβη σε ποταμό, κοντά στο νησί Storsandskar, είναι νεκροί.

14.07.2019 | 18:45

Σουηδία – αεροσκάφος: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροπλάνο με αλεξιπτωτιστές συνετρίβη σε ποταμό στη Σουηδία. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ποταμό έξω από Umea στη βόρεια Σουηδία στις 14:09 τοπική ώρα. Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο και είδαν το αεροπλάνο να πέφτει. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες στη συντριβή. Το πρώτο βίντεο με την στιγμή της συντριβής βλέπει το «φως» της δημοσιότητας και δείχνει το αεροσκάφος να πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση με ιλιγγιώδη ταχύτητα πριν την συντριβή. Σύμφωνα με την De Telegraaf, η κυκλοφορία στα τρένα έχει διακοπεί στην περιοχή, με ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν επίσης καταφθάσει, καθώς το αεροσκάφος φέρεται να είναι γεμάτο κηροζίνη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στο σημείο βρίσκονται ήδη και ομάδες ψυχολόγων προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια. «Είμαστε ήδη στο σημείο με ομάδα διάσωσης που βοηθά το πλήρωμα των ασθενοφόρων» δήλωσε διασώστης. «Είναι αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για πτώσεις με αλεξίπτωτο και είναι προφανές πως κάτι συνέβη ακριβώς μετά την απογείωση», πρόσθεσε.

Ένα έφηβο αγόρι δήλωσε στην Aftonbladet πως καθόταν στον καναπέ του σπιτιού του και έτρωγε, την ώρα που άκουσε έναν ήχο που συνεχώς γινόταν πιο έντονος. Το αεροδρόμιο της πόλης βρίσκεται κοντά κι έτσι ο 16χρονος είναι συνηθισμένος να ακούει αεροσκάφη, ωστόσο περιέγραψε αυτό τον ήχο σαν κάτι που δεν είχε ακούσει ποτέ ξανά. Βγήκε έξω και είδε το αεροσκάφος να «στροβιλίζεται». Ξεκίνησε να μαγνητοσκοπεί με το κινητό του και στιγμές αργότερα «έπιασε» την στιγμή που το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος. Δήλωσε πως άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και αμέσως μετά απόλυτη ησυχία… Περιγράφει τους παλμούς του να «χτυπάνε κόκκινο» και να σκέφτεται: «Τι στο δι@ολο συμβαίνει, τι κάνω τώρα».

Exit mobile version