Καιρός: Ο «Αντίνοος» φέρνει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ο «Αντίνοος» φέρνει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καιρός: Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος».

14.07.2019 | 16:34

Καιρός: Ο «Αντίνοος» έρχεται για να χαλάσει τις διακοπές όσων είχαν επιλέξει να απολαύσουν τις παραλίες αυτές τις ημέρες και πόνταραν στον καλοκαιρινό καιρό. Αυτό είναι το όνομα που έχουν δώσει οι μετεωρολόγοι το νέο κύμα κακοκαιρίας. Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος», αναφέρει συγκεκριμένα το meteo, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, ο καιρός δεν θα δείξει ξανά το καλοκαιρινό πρόσωπό του. Ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Τα πιο ισχυρά και πιο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν την Τρίτη (16/7), σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία. Το meteo σε βίντεο παρουσιάζει πού προβλέπεται ότι θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, από το μεσημέρι της Κυριακής, έως το βράδυ της Τετάρτης.

Καιρός: Καταστροφές σε περιοχές της χώρας

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές, ενώ μάχες έδωσαν οι πυροσβέστες, για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι άνοιξαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν. Άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από υπόγεια, κάμπινγκ, τούνελ και δρόμους στη Ναυπακτία και την Αχαΐα.

Καιρός – Αρναούτογλου: Η ανάρτησή του

«Νέα κατά τόπους σοβαρή επιδείνωση του καιρού την ερχόμενη Τρίτη 16/7(σε μεγάλο τμήμα της χώρας – οχι σε όλη την Ελλάδα!)

Φίλες και φίλοι! Όσον αφορά στην επιδείνωση του καιρού της ερχόμενης Τρίτης που αφορά κυρίως τη δυτική και την ηπειρωτική Ελλάδα με βροχές αλλά και καταιγίδες που ίσως δώσουν “πολύ νερό” αυξάνοντας τον κίνδυνο τοπικών αιφνίδιων πλημμυρών θα υπάρχει φυσικά συνεχής ενημέρωση μέσα από τη σελίδα μου στο facebook όλο το επόμενο 48ωρο.

Για να μη χάνετε τον… καιρό σας
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Η πυροσβεστική έδωσε «μάχες» εν μέσω κακοκαιρίας

«Δώσαμε μάχες σήμερα τα ξημερώματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε στο ΑΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος. «Πραγματοποιήσαμε δεκάδες διασώσεις, χωρίς να συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός», συμπλήρωσε.

Βίντεο: Εγκλωβίστηκαν από την κακοκαιρία σε κέντρο διασκέδασης

Υπενθυμίζεται ότι στο Δρέπανο της Αχαΐας περισσότερα από 1.000 άτομα εγκλωβίστηκαν στο κέντρο διασκέδασης που τραγουδούσε η Πάολα. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, υπερχείλισε χείμαρρος δίπλα στο κέντρο διασκέδασης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φύγουν από εκεί οι θαμώνες. Πυροσβεστική και αστυνομία έστησαν επιχείρηση, για την απομάκρυνσή τους. Μάλιστα, το νερό είχε μπει ακόμη και μέσα στο κέντρο, όπως φαίνεται σε βίντεο της ιστοσελίδα gnomi.

Καιρός: Οδηγίες αυτοπροστασίας – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν, ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με οχήματα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές καθώς και την αλιεία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Exit mobile version