Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρίτα – Βουγιουκλάκη: Φωτογράφισε τον τάφο της και απαντά στις “αθλιότητες”
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίτα – Βουγιουκλάκη: Φωτογράφισε τον τάφο της και απαντά στις “αθλιότητες”

Ακρίτα - Βουγιουκλάκη: "Σήμερα φωτογράφισα τον τάφο της για να σταματήσουν επιτέλους τα ψεύδη και οι αθλιότητες έγραψε η κ. Ακρίτα και έστειλε το μήνυμά της υπέρ της αποτέφρωσης.

Ακρίτα – Βουγιουκλάκη: Η Έλενα Ακρίτα επισκέφθηκε χθες το Πρώτο Νεκροταφείο για να αφήσει λουλούδια στον τάφο του πατέρα της, όπως έγραψε η ίδια στο Facebook. Κοντά στον τάφο του πατέρα της είναι τα μνήματα επιφανών ανθρώπων του τόπου. Όπως του Γρηγόρη Λάμπράκη, του Μενέλαου Λουντέμη, της Έλλης Λαμπέτη, του Βασίλη Τσιτσάνη αλλά και της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η Ακρίτα τοποθετήθηκε για τον τάφο της Αλίκης για τον οποίο έχει γραφτεί κατά καιρούς ότι είναι σε κακή κατάσταση, αναρτώντας μία φωτογραφία στο προφίλ της. Όπως λέει, η κίνησή της αυτή έγινε “για να σταματήσουν επιτέλους τα ψεύδη και οι αθλιότητες ότι είναι εγκαταλειμμένος, παρατημένος” ενώ υπεραμύνεται της αποτέφρωσης.

“Σήμερα πήγα στο Α’ Νεκροταφείο να αφήσω λουλούδια στον πατέρα μου. Σε ένα μονοπατάκι ούτε 50 μέτρων βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι τάφοι ανθρωπων που έγραψαν ιστορία σε αυτό τον τόπο. Η σειρά ξεκινάει με του Λουκή Ακρίτα κι ακουλουθουν του Γρηγόρη Λάμπράκη, του Νικηφόρου Μανδηλαρα, του Μενέλαου Λουντέμη, της μεγάλης Κυβέλης, της Αλίκης Βουγιουκλακη, της Έλλης Λαμπέτη, του Βασίλη Λογοθετίδη και τέλος του Βασίλη Τσιτσάνη. Δίπλα ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Μάνος Κατρακης με τη Λίντα Άλμα μαζί.

Πάντα αφήνω αμαραντα στους τάφους του Μανδηλαρά, του Λαμπράκη και της Αλίκης. Σήμερα μάλιστα φωτογράφισα τον τάφο της για να σταματήσουν επιτέλους τα ψεύδη και οι αθλιότητες ότι ειναι εγκαταλειμμένος, παρατημένος και ντροπή και αίσχος και δεν συμμαζεύεται. Ο τάφος είναι περιποιημένος, τετρακαθαρος κι ολάνθιστος εξ ου και το φωτογραφικό τεκμήριο.
Υ. Γ. Και της Έλλης Λαμπέτη είναι σε άριστη κατάσταση, προφανώς με την φροντίδα της Άννας Φόνσου.
(Αποτέφρωση αδελφές μου, αποτέφρωση.)”

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από καρκίνο στο συκώτι. Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 24 Ιουλίου 1996, η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου. Ο θάνατος της θεωρήθηκε εθνικό πένθος.

Σπάνιες φωτογραφίες

Βίντεο εποχής:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις