Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπαλάφας – 112: Δεν είναι μείζον θέμα η λειτουργία του 112, λέει μετά τις τόσες τραγωδίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας – 112: Δεν είναι μείζον θέμα η λειτουργία του 112, λέει μετά τις τόσες τραγωδίες

Μπαλάφας - 112: Έναν απίστευτα προκλητικό ισχυρισμό έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας για την τραγωδία από την θεομηνία στην Χαλκιδική.

Μπαλάφας – 112: Ο Γιάννης Μπαλάφας υποστήριξε ότι η λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης, 112, δεν είναι μείζον θέμα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με αυτό τον τρόπο τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έθεσε σε λειτουργία την εφαρμογή. Την Παρασκευή έγιναν οι πρώτες δοκιμές στο 112, με την αποστολή δοκιμαστικού μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα εκατοντάδων πολιτών. Η πιλοτική δοκιμή έγινε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη. «Ειδ. Έκτ. ανάγκης: Ακραία κατ.», ανέφερε το μήνυμα και ακολουθούσε η ημερομηνία και η υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος.

Με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, που στέρησε 7 ανθρώπινες ζωές, ο κ. Μπαλάφας σχολίασε στο Open ότι η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα, καθώς, ισχυρίστηκε, δεν αποφεύγονται οι καταστροφές από μία ειδοποίηση. «Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα αυτό το τραγικό, για το οποίο εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, τη θλίψη μας την οδύνη μας, και μιλήσαμε για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών. Και επίσης όσον αφορά τις καταστροφές, δεν είναι ζήτημα μίας ειδοποίησης, να είμαστε ειλικρινείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Αναφερόμενος στον αριθμό 112, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε την Παρασκευή ότι θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή, επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πιερρακάκη.

Δείτε ακόμη:

112: Γιατί δεν λειτουργεί, τι έλεγαν και… τι θα γίνει – Σήμερα η πρώτη δοκιμή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις