Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – υπουργείο Παιδείας: «Όταν λέμε σύσκεψη στις εννέα, εννοούμε εννέα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – υπουργείο Παιδείας: «Όταν λέμε σύσκεψη στις εννέα, εννοούμε εννέα»

Μητσοτάκης - υπουργείο Παιδείας: Ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο στις 9 το πρωί ακριβώς όπως ήταν προγραμματισμένο, κάτι το οποίο επισήμανε και ο ίδιος, λέγοντας ότι «όταν λέμε εννέα εννοούμε εννέα».

Μητσοτάκης – υπουργείο Παιδείας: Ούτε Βρετανός να ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο νέος πρωθυπουργός, έφτασε μόλις ένα λεπτό μετά τις 9 έφθασε στο υπουργείο Παιδείας για την σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα όταν τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι για μια δήλωση, αυτό που τους είπε ήταν: Όταν λέμε εννέα εννοούμε 9.  Η επιλογή να είναι το υπουργείο Παιδείας το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, δεν είναι καθόλου τυχαία. Έχει να κάνει με την σημασία που αποδίδει ο πρωθυπουργός στην αναβάθμιση της Παιδείας ύστερα από τούς πειραματισμούς Γαβρόγλου, αλλά και το γεγονός ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή και θα αφορά το επιτελικό κράτος, θα υπάρχει και η ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου, η οποία ήταν βασική προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Στην σύσκεψη που άρχισε αμέσως συμμετείχαν ακόμα η υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Ζαχαράκη αλά και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης. Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Στα βασικά θέμα της ατζέντας της νέας υπουργού Παιδείας είναι ακόμα τα πρότυπα σχολεία, η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και οι προσλήψεις που θα γίνουν καθώς και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η σύσκεψη ήταν να πραγματοποιηθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω της θεομηνίας της Χαλκιδικής.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Οι στόχοι για την Παιδεία 

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο
Ανάδειξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από λύση ανάγκης για λίγους, σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς.
Ανώτατη Εκπαίδευση: Για ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Πανεπιστήμιο
Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες
Απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου – Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή.
Έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων και απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών.
Ουσιαστικός σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από το Γυμνάσιο.
Ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων
Ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ενίσχυση ειδικής αγωγής.
Ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.
Κατάργηση του Ασύλου ανομίας και πραγματική προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις