Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κόναν – Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή από την Μπορντό και η ανανέωση του Μπουζούκη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόναν – Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή από την Μπορντό και η ανανέωση του Μπουζούκη

Κόναν - Παναθηναϊκός: Τον 20χρονο επιθετικό Κρίστιαν Κόναν απέκτησε ο Παναθηναϊκός και συμφώνησε με τον Μπουζούκη ως το 2022

Κόναν – Παναθηναϊκός: Την απόκτηση του 20χρονου Ιταλού επιθετικού Κρίστιαν Αντερσον Κόναν ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, η μεγάλη είδηση της ημέρας για τους «πράσινους» ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Γιάννη Μπουζούκη μέχρι το 2022. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι  ο πολυτιμότερος και σημαντικότερος που διαθέτουν είτε ως προοπτική να γίνει ηγέτης στο μέλλον είτε ως επένδυση, εφόσον πουληθεί στο εξωτερικό.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Νωρίς το μεσημέρι η ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του Κόναν. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στην Ιταλία και σήμερα κλείνει τα 20. Έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής της Ίντερ, της Μίλαν και της Μπορντό. Από τον Ιανουάριο του 2019 βρέθηκε για δοκιμή στη Σουηδία.

Επίσης, στις αρχές Ιουνίου, ο Κονάν συμμετείχε σε φιλικό τουρνουά με την Κ19 του Παναθηναϊκού και είχε κάνει εντύπωση στον Νίκο Νταμπίζα. Τελικά, ο 20χρονος επιθετικός θα αποκτηθεί και δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην Ολλανδία για να πάρει μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το αν θα παραμείνει ή θα δοθεί δανεικός σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα είναι κάτι που θα αποδειχτεί τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού επιθετικού Κρίστιαν Άντερσον Κόναν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο Κόναν γεννήθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας στις 12 Ιουλίου 1999. Ο Ιταλός επιθετικός έχει περάσει από την ακαδημία της Μπορντό, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε δοκιμαστεί στην Κ19 του Παναθηναϊκού στο τουρνουά του Άμστερνταμ».

Μπουζούκης: «Ηθελα να μείνω»

Αρκετό ήταν το διάστημα των διαπραγματεύσεων μέχρι να φτάσει σε συμφωνία ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Μπουζούκη. Η ουσία είναι ότι βρέθηκε η χρυσή τομή και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες. Για τον πρώτο χρόνο ο 21χρονος μέσος θα πάρει 120.000 ευρώ, για τον δεύτερο 135.000 ευρώ και για τον τελευταίο 140.000 ευρώ συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων με την ομάδα. Επίσης, έχει συμπεριληφθεί ετήσιο μπόνους για το 60% των συμμετοχών, ύψους 15.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή πάνω από 400.000 ευρώ.

Στις δηλώσεις του μετά την επίτευξη της συμφωνίας, ο μέσος του Παναθηναϊκού τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι συζητήσεις, η επιθυμία μου ήταν να ανανεώσω το συμβόλαιό μου στην ομάδα. Η ποδοσφαιρική μου παρουσία από μικρή ηλικία είναι συνδεδεμένη με τον Παναθηναϊκό και ήθελα να συνεχίσω γιατί έχω να δώσω ακόμα αρκετά. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα σε όλη αυτή τη διαδρομή, στάθηκε δίπλα μου η οικογένειά μου αλλά και οι εκπρόσωποί μου και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όσα κάνουν για μένα. Είμαστε στον Παναθηναϊκό και γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει αυτό. Δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι στον κόσμο. Προτιμώ με τη δουλειά μου να συνεισφέρω για να δίνουμε χαρές στους φιλάθλους μας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις