Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γουέστμπρουκ – Ρόκετς: Ντύνεται «ρουκέτα», ξανά συμπαίκτης με τον Χάρντεν (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γουέστμπρουκ – Ρόκετς: Ντύνεται «ρουκέτα», ξανά συμπαίκτης με τον Χάρντεν (vid)

Γουέστμπρουκ - Ρόκετς: Εγινε το trade με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να πηγαίνει στους Χιούστον Ρόκετς και τον Κρις Πολ να κάνει την αντίθετη διαδρομή προς τους Θάντερ

Γουέστμπρουκ – Ρόκετς: Η απρόσμενη είδηση σκάει συνήθως σαν βόμβα, αλλά στην περίπτωση του Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν κυριολεκτικά… «ρουκέτα». Ο πιο θεαματικός παίκτης του ΝΒΑ έπειτα από 11 χρόνια στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ θα συνεχίσει την καριέρα του με τους Χιούστον Ρόκετς. Στο πλευρό του μεγάλου Τζέιμς Χάρντεν, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην πρώτη τριετία του (2009-12) στην Οκλαχόμα. «The boys are back in town» όπως ανέβασε στο twitter το «Hoop Central» αποτυπώνοντας τη μετακίνηση με μια φωτογραφία των δύο σταρ του Χιούστον.

Βέβαια, επειδή πρόκειται για ανταλλαγή, το αντίθετο δρομολόγιο, από το Χιούστον στην Οκλαχόμα, θα κάνει ο Κρις Πολ. Ούτε εκεί όμως φαίνεται να είναι δεδομένη η παραμονή του, καθώς μπορεί να δοθεί σαν αντάλλαγμα στους Μαϊάμι Χιτ. Για το Μαϊάμι προετοιμαζόταν το τελευταίο διάστημα ο Γουέστμπρουκ αλλά το trade τον έβγαλε στο Χιούστον. Καθόλου άσχημα για τον 30χρονο πόιντ γκαρντ που είχε θέσει ως αρχικό στόχο το Μαϊάμι.

Η καλή σχέση με τον Χάρντεν

Αν και πρόκειται για δύο μεγάλους πρωταγωνιστές, που θέλουν από μία μπάλα μόνοι τους, η συνύπαρξή τους αναμένεται αρμονική. Αλλωστε στην τριετία 2009-12 στην Οκλαχόμα δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Ο Χάρντεν και ο Γουέστμπρουκ θα είναι σίγουρα τεράστιος πονοκέφαλος την επόμενη σεζόν για τις αντίπαλες άμυνες, αλλά εφόσον επέλεξαν ο ένας τον άλλο ο προπονητής τους Μάικ Ντ’ Αντόνι μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Αντίθετα, όσο ήταν ο Κρις Πολ στην ομάδα, τα πράγματα ήταν οριακά. Ο Χάρντεν δεν είχε καθόλου καλή επικοινωνία και σχέση μαζί του, με συνέπεια ο Πολ να μπει στη διαδικασία ανταλλαγής. Βέβαια, στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι πολλοί εκείνοι που αμφισβητούν ότι το συγκεκριμένο δίδυμο γκαρντ θα είναι λειτουργικό για την ομάδα. Μπορεί η σχέση τους να ήταν αρμονική παλαιότερα στους Θάντερ, αλλά τότε δεν ήταν ακόμη τόσο μεγάλα αστέρια όπως είναι σήμερα. Ο Γουέστμπρουκ δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ αλλά έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια. Και έχει ακόμη μέλλον…

Οι κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Γουέστμπρουκ:

  • NBA Most Valuable Player (2017)
  • 8× NBA All-Star (2011–2013, 2015–2019)
  • 2× NBA All-Star Game MVP (2015, 2016)
  • 2× All-NBA First Team (2016, 2017)
  • 5× All-NBA Second Team (2011–2013, 2015, 2018)
  • All-NBA Third Team (2019)
  • 2× NBA scoring champion (2015, 2017)
  • 2× NBA assists leader (2018, 2019)
  • NBA All-Rookie First Team (2009)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις