Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαλκιδική: Ο Μητσοτάκης ακυρώνει Σαμαρά και υπ. Παιδείας λόγω τραγωδίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλκιδική: Ο Μητσοτάκης ακυρώνει Σαμαρά και υπ. Παιδείας λόγω τραγωδίας

Χαλκιδική: Στο σημείο της καταστροφής θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις.

Χαλκιδική: Τις προγραμματισμένες του συναντήσεις ακύρωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δει από κοντά τις εξελίξεις από την κακοκαιρία της Χαλκιδικής, που κόστισε τη ζωή 6 ατόμων, ανάμεσα τους και δύο παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ακυρώσει το πρωινό του πρόγραμμα και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τους υπουργούς που βρίσκονται στη Χαλκιδική λίγες ώρες μετά την κακοκαιρία που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων. Να θυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.

Την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας στη Χαλκιδική εξέφρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά. «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου εκ μέρους όλων. Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών και είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους, στους ανθρώπους που έχασαν τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός. «Θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ως χώρα, για να συμπαρασταθούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως μεταξύ των έξι νεκρών, υπηκόων Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας, είναι και δύο παιδιά. Ένας ψαράς αγνοείται και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με όλα τα μέσα για τον εντοπισμό του.

Χαλκιδική: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας για την κακοκαιρία

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει προβληματισμός στο πώς φτάνουν σε όλους τα μηνύματα για επικίνδυνα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας. “Πρέπει να μας προβληματίσει ότι και οι έξι νεκροί είναι τουρίστες. Πρέπει να δούμε πώς φτάνει το μήνυμα της αυτοπροστασίας σε όλους όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων των τουριστών”. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εκτός από τους έξι νεκρούς, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και ένας αγνοούμενος ψαράς ενώ “έχουμε πολλές καταστροφές με κυριότερες αυτές στο οδικό δίκτυο και το δίκτυο της ΔΕΗ”.

Χαλκιδική: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας για τους νεκρούς και τους τραυματίες της περιοχής

Για την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική με τους έξι νεκρούς, τους περισσότερους από 100 τραυματίες, καθώς και τον έναν αγνοούμενο μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην ΕΡΤ. “Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Και συμπλήρωσε για την τραγωδία “Δυστυχώς επισήμως έχουμε έξι θύματα. Θρηνούμε έξι ανθρώπινες ζωές και έχουμε και έναν αγνοούμενο. Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών”.

«Θα πρέπει να αναμορφωθεί όλο το πλαίσιο της πολιτικής προστασίας της χώρας. Σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών, μόλις ενημερωθήκαμε για τα έκτακτα φαινόμενα, αμέσως βγάλαμε ανακοίνωση για να την προβάλλουν τα ΜΜΕ. Το φαινόμενο ξεπέρασε τις προβλέψεις. Αυτό που έγινε χθες στη Χαλκιδική δεν το έχουμε ξαναζήσει» υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας που συμμετείχε στην κυβερνητική σύσκεψη που έγινε νωρίς το πρωί στα Νέα Μουδανιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις