Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπάμπης Παπαδημητρίου ΝΔ: Τα «χασίσια στο Μαξίμου» και η επίθεση της Liberation
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάμπης Παπαδημητρίου ΝΔ: Τα «χασίσια στο Μαξίμου» και η επίθεση της Liberation

Μπάμπης Παπαδημητρίου ΝΔ: Επίθεση κατά του Μπάμπη Παπαδημητρίου εξαπολύει η Liberation χαρακτηρίζοντας «γελοιότητες» τα όσα ακούστηκαν για τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Μπάμπης Παπαδημητρίου ΝΔ: Ένα ιδιαίτερα αρνητικό άρθρο για την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη έγραψε την περασμένη Δευτέρα στη γαλλική εφημερίδα η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της Liberation Μαρία Μαλαγαρδή. Στο άρθρο της η Μαρία Μαλαγαρδή, η ανταποκρίτρια της Liberation στην Αθήνα, έκανε λόγο για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με «το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις». H αρθρογράφος ανέφερε πως στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποβάλλει το υποκοριστικό «Κούλης», ενώ εξηγούσε πως το όνομα προέρχεται από το «Κυριακούλης», δηλαδή «μικρός Κυριάκος», κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων. Η Liberation, μάλιστα, είχε τον ιδιαίτερα υποτιμητικό τίτλο στο εν λόγω άρθρο «Δυναστεία Μητσοτάκη: Ο μικρός Κούλης καλείται να κυβερνήσει».

Μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της Liberation έκανε μια αρνητική αναδρομή στην πολιτική ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη αλλά και αναφορές στο βιογραφικό του νυν πρωθυπουργού.
«Εκλεγείς χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του, δεν πρέπει να ξεχνά ότι από την έναρξη της κρίσης, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την καριέρα όλων των αρχηγών που τους γεμίζουν με υποσχέσεις προτού τελικά τους προδώσουν. Κανείς δεν παρέμεινε στην εξουσία έως τέλους, με τον Τσίπρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει [σχεδόν] την θητεία του», κατέληγε το άρθρο.

Μπάμπης Παπαδημητρίου ΝΔ: Οι αναφορές στα «χασίσια»

Μια ημέρα μετά την δημοσίευση του άρθρου στη Liberation, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και προσπάθησαν να απαντήσουν στο εμπαθές δημοσίευμα που δεν βρήκε μια καλή λέξη για τον νέο πρωθυπουργό και στηλίτευε τη «Δυναστεία Μητσοτάκη» με υποτιμητικούς όρους.
«Η Libération είναι κάτι σαν την Αυγή;», διερωτήθηκε ο κ. Πορτοσάλτε, σε ειρωνικό τόνο, με τον κ. Παπαδημητρίου να απαντά σε έντονο τόνο για τους Έλληνες ανταποκριτές των ξένων εφημερίδων.

«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Διθυραμβικά άρθρα από όλο τον ξένο Τύπο

Ας σημειωθεί ότι η Liberation είναι η μόνη γαλλική εφημερίδα που φιλοξένησε ένα εχθρικό άρθρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αντίθεση με άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπως η Le Monde και η Le Figaro που υποδέχθηκαν πολύ θετικά την εκλογή Μητσοτάκη και χαιρέτισαν το φιλοευρωπαϊκό και φιλομεταρρυθμιστικό προφίλ του νέου πρωθυπουργού. Μεγάλα διεθνή έντυπα σε όλο τον κόσμο έκαναν διθυραμβικές περιγραφές για το προφίλ του νέου πρωθυπουργού, χαιρέτισαν την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα και στηλίτευσαν τα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης Τσίπρα, πλην Liberation, στην οποία η ανταποκρίτρια έσταξε φαρμάκι για τη νίκη της ΝΔ.

Επίθεση της Μαλαγαρδή και άρθρο στην Liberation

Η ανταποκρίτρια Μαρία Μαλαγαρδή εξαπέλυσε επίθεση στον Μπάμπη Παπαδημητρίου μέσω του ραδιοφώνου News24/7 ενώ σήμερα ανήρτησε άρθρο στην Liberation, στη διαδικτυακή της έκδοση. Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου λυσσαλέας αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις δηλώσεις. Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία Παπαδημητρίου – Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014, αλλά σημειώνοντας ότι η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».

Αφού αναφέρει την φράση για «μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους» συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. «Τόσο υπερβολικές και γελοίες που θα μπορούσαμε να γελάσουμε», επισημαίνει ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι πια δημοσιογράφος, επέλεξε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής και την Τρίτη μίλησε ως βουλευτής της Ν.Δ.

«Τα σχόλιά του για τη Liberation και τα ξένα μέσα, εμπλέκουν συνεπώς και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται, πλέον στην κυβέρνηση» σχολιάζει η Μαρία Μαλαγαρδή.

Μπάμπης Παπαδημήτριου: «Οι ξένοι ανταποκριτές τα βρίσκαν με τους συριζαίους ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΙΣΩΝΟΝΤΑΝ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις