Αθήνα

°C

Σάββατο

12

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΚΕΑ Ιουλίου 2019 – πότε θα δοθεί: Τέλη Ιουλίου το επίδομα στους δικαιούχους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΑ Ιουλίου 2019 – πότε θα δοθεί: Τέλη Ιουλίου το επίδομα στους δικαιούχους

ΚΕΑ Ιουλίου 2019 - πότε θα δοθεί: Το ΚΕΑ αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις 26 Ιουλίου 2019, ύστερα από την έγκρισή του από το υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΚΕΑ Ιουλίου 2019 – πότε θα δοθεί: Σε σημαντικές αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα με διεύρυνση των δικαιούχων, κυρίως των ευάλωτων ομάδων θα προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μετονομασθεί σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο θα δοθεί από το 2020 σε περισσότερους δικαιούχους καθώς θα αυξηθεί το ποσό από 760 εκατ. ευρώ που διατίθενται σήμερα σε 1 δισ. ευρώ το 2020. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή ονόματος για ιδεοληπτικούς λόγους όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. “Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που καθιερώσαμε εμείς για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2014, ακολουθώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, θα διευρυνθεί, θα ενισχυθεί και θα αγκαλιάσει τους αδύναμους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα θα παρέχει όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και εγγυημένες ευκαιρίες επανένταξης στην κοινωνία και την εργασία».

Στόχος της κυβέρνησης είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ωστόσο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα συνδυαστεί και με πρωτοβουλίες για εργασία. Ειδικότερα θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων, μέτρο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία. Εκεί, κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο περιθώριο, και παρόλα αυτά δημιούργησαν πολύ γρήγορα οικογενειακές ή προσωπικές, μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές στο επίδομα παιδιού καθώς θα υπάρξει επίδομα παιδιού στα 2.000 ευρώ για κάθε γέννα.

ΚΕΑ Ιουλίου 2019: Η έγκριση της πληρωμής από το υπ. Εργασίας

Στις αρχές του μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, γνωστοποιήθηκε η απόφαση για την έγκριση της πληρωμή των δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ Ιουλίου 2019.

Αναλυτικά η απόφαση:

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 55.200.000,00 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Ιουλίου του 2019, σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

ΚΕΑ Ιουλίου 2019 – πότε θα δοθεί: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το ΚΕΑ Ιουλίου 2019 αναμένεται να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου 2019, μέρα Παρασκευή.

Να θυμίσουμε επίσης ότι, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που είδαν στο φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) διευρύνει τις κατηγορίες δικαιούχων του και πλέον θα αφορά και τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δικαιούνται από δω και στο εξής όσοι είναι δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας και έληξε η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Ειδικότερα, προστίθεται νέο άρθρο στην υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και έτσι, πλέον θα είναι δικαιούχοι και ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 5.1, 5.2 και 5.5 της παρούσης, εφόσον:

α) Η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017

β) Έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ισχύς του παρόντος λήγει στις 31/12/2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις