Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλκιδική: Νεκρή μια μητέρα και ο 8χρονος γιος της από την κακοκαιρία – “Την καταπλάκωσε η στέγη” (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Νεκρή μια μητέρα και ο 8χρονος γιος της από την κακοκαιρία – “Την καταπλάκωσε η στέγη” (vid)

Χαλκιδική: Οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Χαλκιδική έχουν φτάσει τους έξι επιβεβαιωμένους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έβδομο θύμα.

Χαλκιδική: Σοβαρές καταστροφές έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και κυρίως στην περιοχή Νέα Πλάγια, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για μια Ρουμάνα γυναίκα και τον 8χρονο γιο της, με την πρώτη να σκοτώνεται, όταν έπεσαν κομμάτια από τη στέγη της ταβέρνας πάνω της. Σύμφωνα με άνθρωπο του καταστήματος, που έκανε δηλώσεις on camera για την ιστοσελίδα seleo.gr, τα ξύλα από την οροφή καταπλάκωσαν την άτυχη γυναίκα, ενώ αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι ο 8χρονος γιος της δεν είχε τραυματιστεί! Ανέφερε πως δυσκολευόταν να αναπνεύσει και η σύζυγός του τον πήγε στο νοσοκομείο, όπου εκεί εξέπνευσε. «Δεν καταλάβαμε τίποτα. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορούσαμε, είχαμε καμιά 10αρια τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας το βράδυ της Τετάρτης. Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές είναι ο τραγικός απολογισμός μίας εξαιρετικά δύσκολης ημέρας για τους κατοίκους και τους τουρίστες στις περιοχές που επλήγησαν. Μια γυναίκα και ένα αγόρι 8 ετών καταπλακώθηκαν από στέγαστρο, ένα ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο από ανατροπή τροχόσπιτου, ένας 39χρονος καταπλακώθηκε από δέντρο μαζί με τον μόλις 2 ετών γιο του. Μια γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Χαλκιδική: Η τραγική μαρτυρία

Η Χαλκιδική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το φαινόμενο έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Ολόκληρες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού δεκάδες δέντρα έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ. 140 πυροσβέστες είναι επί ποδός και ανοίγουν όσους δρόμους είχαν κλείσει και προσπαθούν να απομακρύνουν τα δέντρα όπου έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή. Σ’ αυτό θα συμμετέχουν οι υπουργοί Θεοδωρικάκος, Καράογλου, Καραμανλής και ο νέος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Χαρδαλιάς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο σημείο θα μεταβεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σήμερα, θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη μετά την αδιανόητη τραγωδία.

Χαλκιδική: Το μοιραίο τροχόσπιτο που έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία ένα ζευγάρι Τσέχων

Το ανδρόγυνο, με καταγωγή από την Τσεχία, βρίσκονταν εντός του οχήματος, όταν ξέσπασε η καταιγίδα, η οποία κράτησε μόλις δέκα λεπτά, αλλά ήταν ικανή να τους στοιχίσει τη ζωή. Εκτός των δύο θυμάτων, τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα που βρίσκονταν κοντά στο τροχόσπιτο, όπου από τις φωτογραφίες που ανέβασε το thestival.gr, μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής.

Χαλκιδική: Με εντολή Μητσοτάκη κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις